Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílené sázky: Uspěje Landa jako Žito? Ukradnou v Praze vánoční strom?

Vsadit si můžete na leccos: Krádež vánočního stromu ze Staroměstkého náměstí v Praze, či úspěch a kejkle Daniela Landy jako kouzelníka Žita
Vsadit si můžete na leccos: Krádež vánočního stromu ze Staroměstkého náměstí v Praze, či úspěch a kejkle Daniela Landy jako kouzelníka Žita  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
28. listopadu 2012
18:31

V Česku se dá někdy sázet na leccos. Jedna z největších tuzemských kanceláří vypsala kurzy třeba na úspěch Daniela Landy jako závodníka rallye, mentálního kouče a účast fotbalistů Olomouce ve finále Ligy mistrů, což je mimochodem Landův cíl, ale třeba také na krádež vánočního stromu z pražského "Staromáku".

O vypsaných sázkách ví své i Jaromír Jágr. Po rozchodu s Innou Puhajkovou se brzy objevily v sázkových kancelářích kurzy na to, která žena pro sebe "urve" hokejistovo srdce.

Vedle Táni Kuchařové, Agáty Hanychové, Ornelly Štikové, či tenistky Petry Kvitové, to byla i Iveta Bartošová, a také Halina Pawlowská, na kterou byl vypsán nejvyšší kurz. A Jágra to náramně pobavilo.

Kromě české hokejové ikony jsou zde však další šlágry - sázet se dá aktuálně i na Daniela Landu a krádež pražského vánočního stromu.

Sázka na Landu

U sázkové kanceláře Fortuna si tak nyní můžete vsadit třeba na to, zda Daniel Landa alias kouzelník Žito 44 splní, co si předsevzal.

Landa se po svém ostrém projevu na Českém slavíkovi svěřil, že jeho cílem je umístit se do 4. místa na mistrovství světa v rallye. Bookmakeři mu ale nevěří, kurz je 250:1.

Ještě vyšší je však na další cíl - dotáhnout do dvou let fotbalisty Sigmy Olomouc i díky Landovu mentálnímu tréninku do finále Ligy mistrů. Kurz 1000:1 jasně vypovídá o utopii tohoto plánu.

Landa však slíbil ještě další "kejkle". Koncert pro 100 tisíc lidí z nich vypadá jako nejreálnější - na něj je vypsaný kurz 20:1.

"Danielu Landovi, respektive Žitovi 44, sebevědomí rozhodně nechybí. Pokud se mu je podaří plnit, uvěřím, že je skutečným čarodějem. Pokud si opravdu tak věří, nabízím mu sázku - když zkombinuje všechny tři uvedené sázkové příležitosti na jeden tiket a vsadí 10 korun, bude bojovat o výhru 50 milionů," dodal Michal Hanák, hlavní bookmaker zmiňované společnosti.

Sázka na velkou vánoční krádež

další sázkové příležitosti pak přináší vánoční strom v Praze na Staroměstském náměstí. Je vůbec nejvyšším v Česku, dorazil z Holoubkova a na sobotní šestou hodinu odpolední je naplánované jeho slavnostní rozsvícení.

Všichni přitom doufají, že se nebude opakovat rok 2003, kdy na začátku prosince spadl strom vlivem silného vichru na pět lidí a Malcolma Tuffina přimáčkl k zemi, zlomil mu stehenní kost a pošramotil páteř v oblasti beder.  Čtyři měsíce byl pak britský turista na invalidním vozíku a na odškodném měl dostat kolem 1,5 milionu korun.

Nyní si lidé mohou vsadit na to, zda strom na Staroměstském náměstí spadne znovu. A nebo zda shoří, nebo ho někdo ukradne! Na to, že strom lehne popelem, je kurz 10:1, na pád 60:1. A krádež stromu je už pro opravdové sázkařské fajnšmekry - kurz 300:1. 

Bookmaker Hanák však k tomu s nadsázkou říká: "Palivové dřevo je v současnosti velmi žádaná surovina a zcizit vánoční strom ze Staromáku je úkol hodný mistra. Vybavím si krádež bagru, lyžařského vleku nebo lokomotivy, takže tahle sázka se vyloženě nabízela."

Sázkaři vypsali také kurz 200:1, že se strom propadne do podzemí. "Historické centrum Prahy je známé svými i několikapatrovými sklepeními," připomněl Hanák.

ki33 ( 29. listopadu 2012 18:30 )

decathlon, on není vemeno, on je žito . Kdo ví, zda se také neupsal ... přímo jemu, tak jak se o tom píše v pověstech ... . Měl by si udělat čas a zazpívat s Ivetou 23.12.12.

aronak ( 29. listopadu 2012 08:42 )

vypisovat kurz na to, že shoří vánoční strom v Pze, je pěkná zhovadilost. Nějaký magor si peníze vsadí a strom podpálí.

tintin ( 28. listopadu 2012 22:56 )

A co to zkusit třeba takhle? Ať vám čas, který trávíte na internetu, přinese nějaký výdělek. http://jdi.czweb.org

mamina19844 ( 28. listopadu 2012 20:29 )

Ježíšek by se s tímhle mohl zastavit !!!! http://www.rozmazlinek.cz/rozmazlinek/eshop/0/0/5/149-Darkovy-set-pro-novorozence

gevi ( 28. listopadu 2012 20:12 )

Tak tenhle člověk mě vůbec nezajímá. Navíc jsem si uvědomil, že neznám ani jednu jeho písničku.

Zobrazit celou diskusi