Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Oběť metanolu: Vánoce bez stromku! Viděl bych jen obrysy, říká Zdeněk (48)

Autor: Slávka Červená - 
18. prosince 2012
06:02

Dal si panáka rumu. Byl v něm ale smrtící metanol. Pak Zdeněk M. (48) ze Zlína dva měsíce strávil v nemocnici. Boj o život vyhrál a konečně je zase spolu s přítelkyní Alenou (58). Ze světa ale vidí jen obrysy.

Panák rumu z láhve, kterou koupili pro brigádníky, zcela změnil dosud pohodový čtrnáctiletý vzah zamilované dvojice. Zatímco paní Alena, která se také napila, se z nejhoršího dostala za deset dnů, její přítel byl na tom nejhůře z postižených ve Zlínském kraji. Nyní se ale oba těší na vánoční svátky, příliš radostné ale nebudou.

Život naruby

„Bohužel zatím vidím jen obrysy. Nemohu číst, telefonovat. V podstatě nic. Oba se cítíme stále unaveni. Obrátilo nám to život naruby,“ říká Zdeněk, který má jet do lázní. Podle paní Aleny tam však sám být nemůže a ona nemá na to, aby si pobyt uhradila. „Jen za nemocnici jsme zaplatili šest tisíc. Lékaři mu doporučili doplňky stravy za dalších 2500 korun. Splácíme hypotéku. Rekonstruovali jsme baťovský čtvrtdomek. V noci nespím. Myslím na to, co bude,“ řekla se slzami v očích.

Ať platí stát

Dvojice hodlá žádat odškodné. Podala už trestní oznámení. Zdeněk byl řidičem trolejbusu, do důchodu mu zbývá 17 let. Pokud se nebude moci do práce vrátit, ušlý výdělek půjde do milionů. „Jsem v šoku z informací, že stát nic nechce hradit a přitom je tolik mrtvých. Jsem přesvědčená, že na tom velký podíl má. Tady prostě selhal,“ míní paní Alena.

Poklidný čtrnáctiletý vztah Aleny a Zdeňka obrátil naruby smrtící rum, kterého se oba napili. Zdeněk strávil dva měsíce v nemocnici a zatím nemá v pořádku zrak.

zelena.karkulka ( 18. prosince 2012 21:54 )

Nemá chlastat.Co si myslel,když si kupoval panáka rumu za 4kč?

person ( 18. prosince 2012 17:28 )

Mě vytáčí, že lidi argumentují, že museli platit nemocnici. Co to je - 6000 za dva měsíce? Copak by takovou částku doma neprojedl?

jany ( 18. prosince 2012 13:28 )

ale kde to stat vezme? z dani

jany ( 18. prosince 2012 13:28 )

ja treba nechci, aby z dani, ktere platim, krome lecby a lazni nejakeho rumare platili jeste "odskodne" (za co?)

jany ( 18. prosince 2012 13:26 )

coze? ostatni uz prece hradili lecbu. budou se platit lazne. proc by se mel z nasich dani platit jeste nejaky dalsi poplatek, odskodne? za to, ze nekdo kali levny rum? a vylet do lazni pro pani? lazne jsou zarizene na to, aby v nich clovek byl sam. to je nejale loudnei o penize ctenaru, aby si taky uzila? nebo hlidala?

Zobrazit celou diskusi