Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na bratislavském letišti havaroval airbus: Převážel radioaktivní materiál!

Autor: oj - 
16. listopadu 2012
09:28

Na bratislavském letišti dnes krátce před šestou hodinou zažili krušné chvíle. Havarovalo tam nákladní letadlo, které převáželo radioaktivní materiál!

Airbusu A300 společnosti DHL se při přistávacím manévru zlomil podvozek. Letadlo poté vylétlo mimo přistávací dráhu. Než se zastavilo, ujelo dalších přibližně 150 metrů.

„Na místě zasahovala jedna posádka záchranné služby. Naštěstí nebyl nikdo zraněný,“ řekl serveru mluvčí záchranářů Boris Chmel.

Radioaktivní materiál na palubě

„Mezi přepravovanými materiály na palubě nákladního letadla, které ráno v Bratislavě přistálo „na čumáku“ po poruše přední podvozkové nohy, byly i zdravotnické potřeby, které mají radioaktivní charakter, není ale nějak zásadní,“ uvedl ministr vnitra Robert Kaliňák pro televizi TA3.

Video  Na bratislavském letišti havaroval airbus: Převážel radioaktivní materiál!  - Čas.sk
Video se připravuje ...

Kromě hasičů na místo nehody přijely i jednotky civilní ochrany z kontrolní chemické laboratoře na měření případné radioaktivity. Tato zařízení se podle ministra standardně přepravují i v autech ve speciálních obalech.

Podle Kaliňáka jde o standardní přepravu a normální lékařská zařízení, která se používají v rentgenech. Vše bylo zabezpečené proti poškození, i tak ale na místě stále probíhají opatření, aby nenastalo nějaké zásadní ohrožení.

Přistávací dráha však zůstala zablokovaná. Letiště proto využívá druhou dráhu. Lety jsou zatím vybavovány bez zpoždění.

josefa19 ( 16. listopadu 2012 21:33 )

ježiš voni mi rozbili rentgenku....

prefikana ( 16. listopadu 2012 15:44 )

a kdo ji bude odrezavat? at se radeji napije ceskeho rumu a da si k tomu vyrobni salamek!

kterej ( 16. listopadu 2012 14:40 )

bratislava už není tam, co bývala, teď je v přešpurku

szyslak ( 16. listopadu 2012 13:14 )

zkus radeji seriozneji skocit z desateho patra

tintin ( 16. listopadu 2012 12:58 )

Zdravím. Co se vykašlat na ruletu co je tady neustále nabízena a zkusit to trochu seriózněji. Místo toho, abyste o peníze přišli tak si naopak nějaké přivyděláte. Více se dozvíte zde http://www.ecash.cz/index.php?ido2=4468 a třeba se Vám to taky zalíbí.

Zobrazit celou diskusi