Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Při silniční kontrole bodl muž (31) policistu injekční jehlou

Při silniční kontrole na Přerovsku došlo k nečekanému dramatu (ilustrační foto)
Při silniční kontrole na Přerovsku došlo k nečekanému dramatu (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
18. září 2012
07:34

Když silniční kontrola zastavila na Přerovsku tohoto řidiče (31), nečekala, jaké drama se z toho vyklube. Muž, který byl patrně pod vlivem drog, totiž na strážníky zaútočil s injekční stříkačkou v ruce a jednoho z nich bodl.

V sobotu večer prováděla policejní hlídka kontrolu na silnicích a zastavila jednatřicetiletého muže.

To samotné se však neobešlo bez problémů. "Začali zastavovat před nimi jedoucí osobní motorové vozidlo Renault za použití červeného nápisu STOP a za použití výstražného světelného a zvukového zařízení. Řidič vozidla na to zareagoval zrychlením jízdy a začal policejní hlídce ujíždět," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Když se řidiče podařilo dohonit, drama pokračovalo. Muž byl pod vlivem omamných látek a na policisty zaútočil. Jednoho zranil, druhého bodl injekční stříkačkou!

"Při zákroku podezřelý píchl jednoho z policistů injekční stříkačkou s jehlou do dlaně ruky. Aby zabránili dalšímu napadání a jeho útěku nasadili mu policisté pouta. Došlo také ke zranění druhého policisty s dobou léčení do deseti dnů. Lehce zraněn byl také agresivní muž," dodala mluvčí s tím, že policistům nezbylo nic jiného, než použít donucovací prostředky.

Později se pak přišlo na to, že řidič měl soudně zakázáno usednout za volant - a to až do konce roku 2014. Nebylo to poprvé, co recidivista řídil pod vlivem. Nyní mu proto hrozí i díky konfliktu s muži zákona až šest let vězení.

jity ( 18. září 2012 12:59 )

Policisté nejsou tak dobře placení a přitom někdy přijdou nejen o zdraví, ale i o život. Feťáci podělaní, přivázat ke kůlu a zmrskat. Jak k tomu přijde ten policista, který vlastně chránil bezpečnost nevinných lidí.

lucianoxyz ( 18. září 2012 12:46 )

Problém je v tom, že první se řeší práva těch kriminálníků, takže i ten policajt má strach pořádně zasáhnout, protože pak je hned řešen inspekcí. Ve francii nebo německu tě - pokud sereš - policajt nejdřív zmlátí a až pak se zeptá na jméno! Ti totiž mají pořádnou oporu v zákoně! A zase jsme u těch našim zákonodárcům!

rendyx111 ( 18. září 2012 11:14 )

Začali zastavovat před nimi jedoucí osobní motorové vozidlo Renault za použití červeného nápisu STOP a za použití výstražného světelného a zvukového zařízení....Tak děkuji deb.redaktorovi za tuto informaci-nikdo z nás asi neví,jak policisté zastavují vozidla..no Ty jseš fakt inteligent,kdo a za co Tě v té redakci platí????

dwayne ( 18. září 2012 11:03 )

to je fakt, zkuste se dneska jen blbě podívat na cigána, já bych policajta dělat nemohl, asi by mě hned vyrazili za diskriminaci Totiž on většinou cigán nikdy nechodí sám, ale s celou tlupou a nikdy nevíš, kde tě překvapí

elis3 ( 18. září 2012 10:59 )

já bych zase moc ráda viděla tebe, chytráčku! Od stolu se dobře radí, co?

Zobrazit celou diskusi