Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidič málem srazil cyklistu, ten ho na oplátku střelil plynovou pistolí

Autor: Jiří Čada - 
13. září 2012
19:55

Do konfliktu se v centru Jihlavy ve středu odpoledne dostal řidič (66) osobáku a cyklista (56), kterého řidič krátce předtím údajně nebezpečně předjížděl. Bojácný cyklista ale neváhal a řidiče, který ho držel pod krkem, střelil plynovou pistolí přímo do obličeje.

Po výstřelu se řidič zkácel na zem, cyklista neváhal a z místa hned odjel. Ten konflikt zpočátku nevypadal vůbec nebezpečně. Dokonce jsem si myslel, že tady před mojí prodejnou potkali dva známí,“ řekl Blesku majitel obchodu a zároveň svědek Honza, který vše viděl. Ten zpozorněl, až když šofér automobilu uchopil pod krkem mnohem drobnějšího cyklistu.

„Když pak zazněl výstřel, zůstal jsem ohromen. Cyklista zastrčil zbraň zpět do svého batohu a odjel,“ vzpomínal svědek. Okamžitě na místo přivolal záchranáře a policisty. Zraněnému muži na chodníku pak poskytl první pomoc.

„Potyčce obou mužů předcházelo vzájemné slovní napadání. Cyklista vyčítal řidiči, že jej krátce předtím na ulici Okružní při předjíždění ohrozil,“ vysvětlila vznik konfliktu mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová.

Policisté okamžitě začali po cyklistovi, který na řidiče vystřelil, pátrat. Ve čtvrtek odpoledne se ho díky svědectví dalších lidí podařilo zadržet.

„Předvedený muž uvedl, že plynovou pistoli použil jen proto, že byl ve značné fyzické nevýhodě. Z místa pak prý odjel protože se bál, že řidič bude v útoku pokračovat,“ dodala policejní mluvčí.

Blesku se podařilo zjistit, že zraněným motoristou je jihlavský obchodník, kterého však včera v jeho prodejně zaměstnanci zapírali.

pattapuf ( 15. září 2012 19:53 )

A kam pak půjdou do práce? Předpokládám, že pracák a sociálka je přijatelná alternativa.

pattapuf ( 15. září 2012 19:52 )

Ale ty brebto. Vždyť o tom to je. Maj živnosťák a můžou dělat sami na sebe. Jsou přece taky podnikatelé. Bohužel ale nejsou schopni udělat ty další věci o kterých mluvím. Předpokládám, že ani ty toho nejsi schopen, protože ti evidentně docházejí argumenty.

cujevuxo ( 15. září 2012 18:42 )

a co když u něj dělaj pouze lidi na živnosťák, takzvanej švarcsystém, ty střevo

cujevuxo ( 15. září 2012 18:38 )

co když vostane pan podnikatel slepej, jak potom bude vokrádat stát na daních??? proč ho drobný cyklista raději nestřelil do kulek?

pattapuf ( 14. září 2012 09:51 )

To není složité vysvětlit. Musí je proškolit, musí jim sehnat zakázky a odbyt, musí jim sehnat materiál, musí jim sehnat a zajistit praciviště. Po dobu než nakoupí výrobek, ten se vyrobí, prodá a možná přijdou peníze za fakturu s devadesátidenní splatností, musí ty lidi i živit. Nepopírám, že i tilidé tam nejsou důležití, ale jejich jediná starost je přijít ráno do práce a dělat to, co jim někdo řekne. To je ten hlavní a zásadní rozdíl.

Zobrazit celou diskusi