Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Ostravsku zabíjel pančovaný alkohol: Tři lidé zemřeli

Neoznačený alkohol se vymstil šestici lidí z Ostravska. Dva na následky otravy zemřeli. (Ilustrační foto)
Neoznačený alkohol se vymstil šestici lidí z Ostravska. Dva na následky otravy zemřeli. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, lm - 
7. září 2012
21:01

Neoznačený alkohol stojí za záhadnou otravou tří lidí na Ostravsku. Ti na následky otravy metylalkoholem zemřeli, dalších pět je po požití hospitalizováno.

Dva lidé v Havířově a jeden v Ostravě zemřeli zřejmě na otravu metylalkoholem po požití nelegálně upraveného alkoholu. Hospitalizováno je dalších pět lidí, z toho tři jsou podle lékařů ve vážném stavu, sdělila dnes večer karvinská policie. Vyzývá proto všechny občany, aby v žádném případě nepili žádný neoznačený alkohol, zejména čepovaný.

Dosavadní vyšetřování ukazuje na to, že lidé se otrávili čepovaným tvrdým alkoholem, zejména v havířovské části Šumbark. Nemocniční lékaři postižené převzali do péče mezi 1. a 6. zářím.

Policie žádá každého, kdo řádně neoznačený tvrdý alkohol zakoupil, aby hned vyrozuměl policejní obvodní oddělení Havířov 1 osobně nebo telefonicky na číslo 974 744 651. Lidé k tomu mohou využít i bezplatné linky 158.

Případ vyšetřují havířovští kriminalisté, zatím nemohou sdělit podrobnější informace.

lepabrena ( 8. září 2012 16:18 )

Mluvíte o inženýřích, že přebírali stroje za 1 Kč- všichni určitě ne- většina inženýrů nemůže- pokud neodešla za prací do ciziny, dělat svoji práci- to byli předem vybraní lidé, co přebírali stroje.

lepabrena ( 8. září 2012 16:14 )

Je to hrozné, co se stalo, otrava metylalkoholem, ale divím se, že to přišlo až teď, když lidé kupují zfalšovaný alkohol bez kolků ve vietnameckých večerkách, aby ušetřili na půllitrové lahvi 20 Kč. Když k tomu ještě přičtu MUDr Bartáka, který se ke svým asistentkám choval hůře než k otrokyním a Bruthanse, který nachal zavraždit svoji nájemkyni, zničené továrny, ze kterých jsou trosky- v mém okolí a lidi bez práce a perspektivy,je mě velmi líto, že my Češi, kteří jsme byli tisíciletí pod cizí nadvládou si neumíme ve své vlastní zemi udělat pořádek! Kdo, když ne my, kdy, když ne teď!

castelo ( 8. září 2012 07:00 )

tajna 1509 - Plně souhlasím !!!

tajna1509 ( 7. září 2012 23:43 )

vim ktery clovek se dnes utapi v alkoholu jelikoz delal na OKD a predaval jim to prodavali si tezke dulni stroje treba Alpini za 1 ceskou korunu nevybalene ktere staly miliony ten pan inzenyr zacal pit a byla to vlada Dlouheho ktery to posvetil a ted chce ten zlodej kandidovat na presidenta ???? co se to deje v tom naseM ceskem state CHCE SE ME KRICET BLANICSTI RYTRI POVSTAN TE

tajna1509 ( 7. září 2012 23:30 )

Havirov byl umele postavene mesto jen pro havire Kolacek a pak Bakala zavrely sachty ti muzi tam praci nenajdou je to jako sever cech nezamestnanost vysoka bida chlast levny a drogy kdysi jsem psala reportaz BETONOVA DZUNGLE kdysi nejmladsi mesto v cz a nikdo nic nechtel videt a je to tam jeste horsi nez tehdy tehdy me radni napadli co to z jejich mesta delam ze tam maji hriste pro deti tak jsem se jich zeptala kde a oni nevedeli NIC TAM PRO LIDI NEDELAJI zveda se me zaludek z radnich z policistu kteri delaji ze nic nevidi humus humus humus ......beznadej utapeji v levnem chlastu a nedim se nechtela bych tam zit i policiste berou drogy nekteri z nich jsou za mrizemy nyni co kdysi honily narkomany ted s nema sedi v celach .... tak si udelejte obrazek kupuji od nich kradene veci .. ale nikdo to nahlas nepovi kazdy se boji Havirov me zajimal zajimaa zajimat bude ... i kdyz tam neziji a reportaze uz o nich nepisi nema to cenu

Zobrazit celou diskusi