Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Požár bytu v Táboře: Evakuovali 113 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: ČTK, ljš - 
5. září 2012
09:22

Lidé z bytového domu v Lužnické ulici v Táboře prožili opravdu krušnou noc. Kvůli požáru jednoho z bytů muselo být evakuováno všech 113 obyvatel objektu. Čtyři z nich se nadýchali zplodin.

V noci na dnešek hořel v Táboře bytový dům. Hasiči a záchranáři museli evakuovat všech jeho 113 obyvatel. "Dva muži a dvě děti skončili v nemocnici kvůli tomu, že se nadýchali zplodin," řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

Hořet začalo v jednom z bytů domu v Lužnické ulici. "Příčiny vzniku požáru vyšetřujeme," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Zásah začal krátce po 2:00 a podařilo se zabránit tomu, aby se plameny šířily dál, dodala. Vzhledem k zakouření celého domu však museli být všichni obyvatelé evakuováni.

"Ve spolupráci se starostou Tábora a dalšími pracovníky městského úřadu jsme zřídili přijímací středisko v 8. základní škole ve Světlogorské ulici. Ve škole lidé dostali přikrývky, lůžka a případně náhradní oblečení, pokud je potřebovali," řekla Matějů. Podle ní se lidé po odvětrání domu boudou moci vrátit do svých bytů.

Hasiči požár zlikvidovali v 5:11. Oheň podle předběžného odhadu způsobil škodu zhruba 80.000 korun.

xoulinka ( 5. září 2012 16:52 )

Že by to byla slavná Fišlovka?)

Zobrazit celou diskusi