Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hurikán Isaac si vyžádal už 36 obětí

Autor: ČTK, mokk - 
2. září 2012
11:38

Hurikán Isaac si vyžádal ve Spojených státech už sedm životů. Tajfun, který nejprve řádil na území Karibiku, si tak na své konto připsal 36 obětí. Ačkoliv se Isaac rozpadl, meteorologové se obávají jeho pozůstatků.

Meteorologové očekávají během víkendu v některých oblastech USA až dvacet centimetrů dešťových srážek. Isaac se sice nad pevninou rozpadl, jeho pozůstatky ale jako tlaková níže postupují dál k severu. Déšť nyní zasáhne vyprahlé oblasti, která tak mají kapacitu pojmout dešťovou vodu. Záplavy se sice neočekávají, ale voda může i tak způsobit řadu problémů.

V americkém státě Louisiana zůstává kvůli živlu bez elektřiny stále více než 400.000 lidí, ještě v pátek jich však byl dvojnásobek.

Část území řídce obydlené Plaquemines Parish na pobřeží Louisiany, odkud byly evakuovány tisíce lidí, zůstává pod vodou. V živlem postiženém městě Lafitte dovolil starosta Tim Kerner obyvatelům a vlastníkům nemovitostí, aby se již vrátili a začali s opravami po záplavách.

jessicca28 ( 28. října 2012 19:15 )

Ja souhlasim plne s koubilou 1 pac tohle co se po svete deje valky atak je prace Usa a kazdy si muze rikat co chce ja vim sve je to cim dal tim vic horsi a mozna bude i casem hur

Zobrazit celou diskusi