Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič (†18) zabil sebe a tři spolujezdce: Jeho otec plakal na místě nehody

Autor: Helena Lacinová - 
14. srpna 2012
05:00

Domů už nikdy nedojedou čtyři mladí lidé (†17 až †18) z Karlovarska, kteří v neděli večer zahynuli při nehodě u Klášterce nad Ohří. O život páté z posádky, Moniky (17), bojují lékaři nemocnice v Ústí nad Labem.

Na místo tragické nehody se včera začali sjíždět příbuzní čtyř mrtvých. Dopoledne přijel dědeček řidiče a prohlížel si místo střetu. Po poledni dorazil mladíkův otec v doprovodu staršího muže a sestry. Bolest mu podlamovala kolena. Z auta, které ho přivezlo, sotva šel.

U křižovatky se zhroutil a podpírat ho musela sestra. Pak u místa, kde vyhasl život syna, srdceryvně plakal. Jeho syn nedávno oslavil osmnácté narozeniny a 20. června dostal řidičský průkaz.

Čtyři mladí lidé zemřeli, když řidič Fordu Fiesta Filip S. (†18) nedal při výjezdu z vedlejší silnice přednost dodávce, která jela po hlavní silnici. Následky střetu byly fatální. Na místě zemřel řidič a dva z jeho čtyř spolujezdců, čtvrtá dívka (†17) zemřela v chomutovské nemocnici. Pátá, Monika (17), bojuje o život v ústecké nemocnici. „Pacientka je nyní na anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Její stav je vážný,“ řekl včera Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní, a. s., v Ústí nad Labem.

Okolnosti nehody policisté vyšetřují. „Přizvali jsme soudního znalce,“ řekl vyšetřovatel. U řidiče fordu byla nařízena soudní pitva, která dá odpověď na to, zda před jízdou nepil či nepožil jiné návykové látky. Řidič (43) dodávky před nehodou nepil a zřejmě žádnou chybu neudělal.

vylizanaprdel ( 15. srpna 2012 09:36 )

náhodou je to docela zábava

hrneczuhrinevsi ( 14. srpna 2012 13:08 )

Je videt, ze jsi pekny tele. 3000 km ujedes ani nevis jak. A srovnavat rizeni auta ze sexem to uz je fakt srandovni ty trubko.

miriam ( 14. srpna 2012 12:57 )

Nenapsala jsem, že jel jako hovádko ani že machroval! Neznám ho. Nezkušený řidič ale většinou hůř odhadne rychlost nebo vzdálenost druhého auta, může mu při rozjezdu chcípnout motor, může zazmatkovat při nečekané situaci... Rychle patrně nejel, když vyjížděl na hlavní a zatáčel cca do pravého úhlu.

jyrka ( 14. srpna 2012 12:32 )

Proboha, změnte už konečně zákon, aby tyhle mladoši nedostávali řidičák jen tak ! Sám vím, jaký jsem byl hovado v 18letech a jak jsem jezdil. Se divím, že tady vůbec jsem. Řidičák až po důkladným prozkoušení od zkušenejch komisařů. Žádný dávačky jen tak, jako doposud. Toho řidiče mi zas tak líto není, ale těch ostatních s ním v autě, těch ano.

janinax ( 14. srpna 2012 12:26 )

Přesně tak máte pravdu Miriam,byl nezkušený jel určitě jako hovádko,prostě machroval před kamarády,měl řidičák v kapse jak se říká ještě za tepla!!!Je to strašné,ze srdce lituji jeho rodinu to především ty se teď budou trápit Nikdo mu nepřikazoval ať jezdí rychle,pomalu určitě nejel Upřímnou soustrast rodině,je to to nejhorší co může pro rodiče být a to dívat se na rakev svého dítěte!!Brrrrrrr

Zobrazit celou diskusi