Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Tragická nehoda na závodech: Řidič srazil Adrianu (†37) před očima dcer!

Autor: Čas.sk, mokk - 
12. srpna 2012
15:45

Celým Slovenskem otřásla tragická nehoda na automobilových závodech, při které zemřela těhotná  Adriana Barátová (†37) a teprve desetiletý chlapec Alex. Pozůstalí se s tragédií nedokáží vyrovnat. Během několika vteřin přišli o ty nejmilejší. Manžel Adriany se navíc musí vypořádat s těžkým úkolem, vysvětlit dcerkám Veronice (8) a Alexandře (13), kde mají mámu. 

Přitom k tragédii nemuselo vůbec dojít. Andriiana Barátová se totiž s rodinou schovávala před deštěm na místě, kde nikdo s diváků neměl stát. Špatné počasí tam dohnalo i rodinu Alexe. "Měli ty závody zrušit kvůli lijáku. Auto dostalo smyk a vletělo do lidí na zastávce. Byl to masakr. Rozmetalo je po okolí. Malý chlapeček nedýchal, oživovali ho. Těhotná paní už nežila. Ostatní byli dolámaní a krvaví," svěřil se svědek.

Adrianin manžel Silvestr se teď musí vyrovnat s těžkou životní situací. Nejen, že přišel o milovanou manželku a dítě, ale musí svým dcerkám vysvětlovat, kde je jejich máma. Kde je maminka, kdy s ní budu?“ ptala se malá Alexandra v nemocnici, která měla po nehodě otevřenou zlomeninu stehenní kosti.

Stejně tak i rodinu Alexe transportovali do nemocnice. Nešťastný otec chlapce pobíhal po chodbách a zoufale vykřikoval. "Nevím, kde mám jediné dítě, kde je. Nikdo mi nic nechce říct. Jen ať je v pořádku, budu u něj sedět i celý měsíc, ať je v pořádku," plakal otec. Jeho jediný syn ale bohužel zraněním podlehl.

Řidiči hrozí až 10 let

Závodník František Kováčik (58), který nezvládl levotočivou zatáčku a vjel do davu, byl po nehodě opravdu v šoku. "Dostal jsem smyk a nedokázal jsem auto ovládat," svěřil se řidič. Ačkoliv se ženě ještě pokusil pomoct, trestu se vyhne. V případu bylo totiž zahájeno trestní řízení a řidiči hrozí od čtyř do deseti let.


odetka.odetka ( 19. srpna 2012 14:56 )

Proc tam poradatele nechyli ty lidi stat? Proc? Protoze lidi jsou nepoucitelni. Je jedno kdo za to muze. Je to velka tragedie ale nechapu, proc by melo ridici hrozit az 10 let vezeni.

kacota ( 13. srpna 2012 21:58 )

Formula 1 sa jazdí v Monacu priamo v centre na hlavnej ceste a toho kto to povolil nezavrú nikdy. Asi by sa len mali dodržiavať bezpečnostné pokyny, to by stačilo

kacota ( 13. srpna 2012 21:55 )

Je to presne ako píšeš. Pani a ostatní nemali na zastávke čo robiť, podliezli totiž pásku čo označovala trasu. Bohužial, každý kto takto poruší nariadenia musí rátať aj s najhorším

aanitaa ( 13. srpna 2012 09:08 )

hezky si to napsal

aanitaa ( 13. srpna 2012 09:07 )

Zobrazit celou diskusi