Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Chlapec (2) opařil čtrnáctidenní sestřičku: Hodil ji do vany s horkou vodou

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Jitka Pecharová - 
11. srpna 2012
15:11

K opaření holčičky došlo ve Spojile u Pardubic. Při chvilkové nepozornosti matky její dvouletý syn vložil čtrnáctidenního novorozence do vaničky s horkou vodou.

Tragédie se stala v pátek kolem poledne v sociálně slabší rodině, která žije v  v rozestavěném domě bez sociálního zázemí, v němž jsou i bezdomovci. O špatných hygienických podmínkách svědčí už jen fakt, že vodu k vykoupání dítěte jeho matka nabírala ve studni. Ohřála ji zřejmě v rychlovarné konvici nebo v pračce, a vlila do vaničky.

Pak chtěla naředit lázeň studenou vodou, což už ale neudělala, protože ji údajně vyrušila návštěva kvůli vyřízení její domácí práce. Žena si prý jen odskočila převzít letáky, které připravovala pro roznášení do schránek. V tu chvíli starší dítě zřejmě ve snaze pomoci mamince vzalo miminko a hodilo jej do horké lázně.

Stav novorozence je stabilizovaný, ale vážný

„Novorozenec utrpěl popáleniny téměř na třiceti procentech těla. Záchranáři mu podali léky pro tišení bolesti a zmírnění utrpení, a vrtulník transportoval do popáleninového centra nemocnice Královské Vinohrady v Praze,“ uvedla mluvčí hradecké záchranky Tomáš Ježek. Dítě bylo přepraveno ve stabilizovaném stavu, je však na tom vážně.

„Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by šlo úmyslný čin matky, ale nešťastnou nehodu,“ uvedla Eva Maturová z pardubické policie, jejíž kolegové přesto případ nadále vyšetřují. O neštěstí informovali i sociální pracovníky.

oliiiii3 ( 13. října 2016 19:10 )

Není to zadny hajzl, ale male dite, chtěl udelat matce radost třeba ho chtěl vykoupat tak proc hned nadavate. Mela by matka dostat třeba i lepsi zazemi, utecenci dostavaji taky bydleni.

lennne ( 12. srpna 2012 19:13 )

proc hajzlem, je to jen dvoulete dite, ktere kopiruje co delaji rododice.....nechtel by jsi ho vzit a povesit za nohy do pruvanu

lunatic ( 12. srpna 2012 16:19 )

V první řadě Vám děkuji za poměrně přesnou a tudíž VÝSTIŽNOU charakteristiku mé osoby - míním zejména poslední odstavec Vašeho příspěvku. A nyní jestli dovolíte,napíšu svůj postoj;nevím,proč? bych já měl svůj život vázat na jakéhokoliv politika - já se v odpadcích nepřehrabuji Co se týče politiků - to jsou paraziti,kteří žijí z nás,občanů;posloucháte Vy veš ze svého kabátu? Jak Vám může politik vydávat příkazy - pokud jste schopný,nejste vázán na vývoj ve společnosti - Vy jej sám určujete tím,že např.nějakého cizopasníka uplatíte,ne

lunatic ( 12. srpna 2012 06:17 )

nájemný vrah a nikoliv "nájemní"-pardon...

lunatic ( 12. srpna 2012 06:16 )

Může se narodit další Einstein,anebo taky potencionální nájemní vrah,génius,válečný zločinec,atd. - nechápu,odkud dovozujete,že nemám rád děti? Je pravda,že jsem si žádné nepořídil,protože jsem sobec a požitkář;avšak - anorektičky taky nejedí a to neznamená,že jídlo nemají rády?! A když už jsme u toho tykání,tak více UVAŽUJ ty HUSO !

Zobrazit celou diskusi