Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodiče prodali svého syna, pak si šli postěžovat na policii: Prý nedostali celou sumu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, mokk - 
12. srpna 2012
08:35

Tak tohle rodiče malého novorozence nedomysleli! Indická policie musela řešit neobvyklý případ jedné rodiny, která se snažila prodat svého synka. Za 14 000 korun totiž dali novorozence do péče sousedů. Pak si ale šli stěžovat na policii. A důvod? Nedostali celou částku peněz. Teď jim hrozí trest za obchodování s dětmi.

Policie v indickém státě Rádžasthán zadržela rodiče, kteří chtěli prodat svého novorozeného chlapečka za v přepočtu 722 dolarů (asi 14.700 korun), aby měli na léčbu pro nemocného tříletého syna, Informoval o tom zpravodajský server BBC News.

Rodiče údajně synka prodali sousedům. Policie v souvislosti s prodejem dítěte vyšetřuje ještě šest dalších osob včetně vládního úředníka a údajných kupců dítěte.

Paradoxem je, že na případ upozornili sami rodiče prodaného dítěte. Jejich chlapeček se narodil 31. července a novým rodičům byl předán o čtyři dny později. Tento týden se ale biologičtí rodiče obrátili na policii, aby si postěžovali, že jim sousedé nezaplatili celou částku za dítě, na níž se dohodli. Zatím není jasné, jaké tresty osobám zapleteným do tohoto případu hrozí.

papusha ( 12. srpna 2012 13:21 )

Pro Visersioko: Chytráku jeden, ten nedávnej případ jasně ukázal, že šlo o naplánovaný únos, žádné veksláctví, jak to sám nazýváš, nějak jste se opět spletli ...trochu ale pochybuji o tvém jasném rozumu, to tě omlouvá...

majojo ( 12. srpna 2012 12:05 )

Jak velký by měl být novorozenec, aby nebyl malý?

Zobrazit celou diskusi