Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Praze našli novorozeně v suterénu bytovky! Matku hledá policie

V Praze-Michli našli odloženou v suterénu bytovky odloženou holčičku. Nebyla ani 24 hodin stará (ilustrační foto)
V Praze-Michli našli odloženou v suterénu bytovky odloženou holčičku. Nebyla ani 24 hodin stará (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
11. května 2012
22:01

Velké překvapení čekalo v pátek večer na obyvatele bytovky v Praze-Michli. V suterénu našli odložené novorozeně, ani ne den staré! Po matce nyní pátrá policie.

Kolem osmé hodiny večerní vyjížděli v pátek záchranáři do bytovky v pražské Michli. Jeden z jejích obyvatelů totiž nahlásil policii překvapivý nález - v suterénu domu v ulici V Zápolí leželo malé děťátko. Nebylo ani den staré!

"Oznámení jsme přijali pět minut po půl deváté večer. V domě jsme skutečně našli odložené dítě. Podle lékaře je dívenka zdravá a na světě není ani 24 hodin," řekla iDNES.cz mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Do práce se vedle záchranářů nyní pustili i policisté, kteří hledají matku, jenž dítě opustila. Vystopovat ji však bude velmi obtížné, matka u dítěte nezanechala vůbec nic. V případě úmyslného opuštění ji přitom hrozí až pětileté vězení. V České republice přitom funguje již 50 babyboxů, kde matky mohou zanechat nechtěné děti bez obavy o postih a většinou i jejich život.

isildurrev ( 12. května 2012 13:51 )

Ahoj, vcera jsem objevil na www.cernacervena.cz velice jednoduchy navod, jak si z tepla domova privydelat. Uz se tak zivi spousta lidi a urcite to stoji za zkousku i ted.

mortis69 ( 12. května 2012 10:44 )

Čím bezcenější etnikum,tím víc se množí,aby část přežila.To není rasizmus,ale zákon přírody.Tak je to u každého živočišného druhu.

mortis69 ( 12. května 2012 10:39 )

(ne)Milá undoK.Četl jsem za ty léta hodně příspěvků od nejrůznějších blbců a myslel jsem,že pesanglicky je vrchol.Bohužel jsem se mýlil a vrchol patří Tobě.Tvůj názor je brutálně ultrakomunistiky nacistickej a uspět s tímto můžeš leda v Číně.

b.r.s.a ( 12. května 2012 08:34 )

Nechápu,proč hledají matku ?? To nemají policajti co dělat užitečnějšího??? Je tu hromada rodičů kteří čekají na mimčo,tedy na adopci,tak co nejrychleji holčinu takovým lidem dát a hotovo. Když chytí matku a ona když bude chtít,udělá to podruhé zase. Když jí dají do přeplněného !!! kriminálu,tak co jí tam budou učit????,že to nesmí ,že nesmí soulo....žit , atd....??? Vždyť je to směšný a navíc jí budeme platit,protože není práce a kriminály nemají prachy. Holčička zatím bude strádat v kojeňáku,protože ať chceme nebo ne ,je tam dětí hodně a ty zaměstnankyně na ně toho času a tý "lásky" prostě nemají dostatek. Nakrmit,přebalit ,vykoupat , to je jejich práce,ale to je taky všechno.To mimčo tam je prostě samo.

ivonca ( 12. května 2012 08:09 )

Jo a kterému chlapovi se nepostaví do určitého úhlu, tak ho něčím napíchat at jen maká. K ničemu jinému se asi nehodí. To je teda názor!!!! Budou rodit jen lidi s vyšším IQ, a kdo bude makat rukama? (tim nechci říct, že má dělník nižší IQ)

Zobrazit celou diskusi