Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Porodila přímo v MHD! Dítě je zdravé, pomáhali i cestující

Tohle děťátko přišlo na svět přímo v MHD!
Tohle děťátko přišlo na svět přímo v MHD!  (Autor: čas.sk)
Autor: Jaroslav Šimáček, Čas.sk - 
25. dubna 2012
12:34

Malá Jennifer přišla na svět v úterý večer za pořádně dramatických okolností. Její matka totiž začala rodit přímo v MHD. Díky duchapřítomnosti cestujících a také včasnému zásahu přivolaných zdravotníků dopadlo vše výborně! A pro mnohé se z toho stal zážitek na celý život.

Řidič bratislavské linky číslo 204 měl v úterý večer pořádně dramatickou směnu. V jeho trolejbusu porodila jedna z cestujících! Na pětinásobnou maminku Sylvii (31) to přišlo zcela náhle ve 36. týdnu těhotenství během cesty MHD, při porodu jí pomáhal její přítel i cestující.

Poté vše převzal do svých rukou přivolaný zdravotnický personál. A za několik minut byl na světě další přírůstek do rodiny - novorozeně Jennifer. "Cestující zalarmovali řidiče a ten zavolal dispečerům, kteří okamžité s majáčky vystartovali na místo," popisuje situaci pro Čas.sk Zuzana Vachová z bratislavského dopravního podniku.

"Když jsme dorazili na místo, spolu s řidičem jsme lidi poslali ven z trolejbusu. matka mezitím s lékaři rodila na zadních sedadlech, trvalo to jen několik minut. Šlo skutečně o kuriózní případ," dodává jeden ze zasahujících Peter.

Šťastná matka Sylvie pak byla převezena do bratislavské univerzitní nemocnice, kde dali malou Jennifer do inkubátoru. V současné době je její stav stabilizovaný.

evita5555 ( 26. dubna 2012 16:50 )

Zabudol si na Onura a Amandu.

zelena.karkulka ( 25. dubna 2012 20:15 )

nemýlíš se

delavar ( 25. dubna 2012 16:47 )

delavar ( 25. dubna 2012 16:46 )

S obchodneho hladiska zdoraznit,ze ten, ,kostitras,, kde sa to udialo,bol vyrobeny v, ,historickych zemiach,, a okrem, ,popravy,,/ ci prepravy?/ sa v nom da rodit.Sprava sa nezmienuje,ci aj za jazdy.

ooo69 ( 25. dubna 2012 14:55 )

samozrejme, a hlavne ked mas surodencov vinetua,sandokana a sehrezadu

Zobrazit celou diskusi