Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejstarší syn Simony Monyové (†44): Chceme prodat dům hrůzy

Autor: Ondřej Požár - 
6. srpna 2012
05:31

Dlouhé mlčení konečně přerušil exkluzivně pro Blesk nejstarší syn zavražděné brněnské spisovatelky Simony Monyové (†44). Michal Ingr (24) s ženou Aničkou a bratrem Dominikem (19) na ni myslí každý den. A dům, kde zemřela, chtějí prodat.

Michal Ingr si před několika lety na přání maminky osvojil příjmení jejího manžela a posléze i vraha Borise Ingra (45). Ten ubodal nejčtenější českou spisovatelku před rokem, 3. srpna, dvěma noži v jejím domě v Brně-Obřanech. Po smrti Monyové převzal Michal její vydavatelství a s rodinou a přáteli v něm letos koncem března vydali vzpomínkovou knížku na autorku společenských románů.

Hned poté ale z města pod Špilberkem zmizel. „Prostě jsem před tím vším utekl pryč z Brna,“ sdělil Blesku Michal, který tak konečně prolomil dlouhé mlčení rodiny zavražděné spisovatelky.

Přiznal, že ani nečetl rozhovor, který Boris Ingr z vězení, kde si odpykává patnáctiletý trest, poskytl deníku Aha! „Ale ani mě to nepřekvapuje. On chtěl být vždy středem pozornosti,“ řekl o svém otčímovi nejstarší syn ženy, jíž se přezdívalo Viewegh v sukních. Michal s rodinou myslí na matku pořád. „Vzpomínáme každý den, takže nějakou výjimečnou vzpomínkovou událost neplánujeme,“ svěřil se.

Dům, v němž zemřela, chtějí synové coby dědicové prodat. „Je pro nás moc velký. Navíc nám bohužel připomíná vraha,“ potvrdil Michal Ingr.

I když ho stále trápí bolestné vzpomínky, dvanáct měsíců po tragédii už je to přece jen s psychikou lepší. „Po roce se naše životy přibližují k normálu,“ podotkl.

Makléř: Dům se dá prodat za 6 milionů

Dům, kde Monyová zemřela, stojí v ulici Zázmolí v brněnské čtvrti Obřany. „Reálnou prodejní cenu vidím vzhledem k okolnostem na 5,5 až 6 milionů korun,“ odhaduje realitní makléř Pavel Krutil. Prodejní cenu podle něj ovlivňuje i to, jak moc vlastník s prodejem spěchá. „V porovnání s podobnými domy v okolí by mohla cena atakovat osm milionů, ale nepředpokládám to. Skutečná prodejní cena je totiž téměř vždy nižší než inzerovaná,“ míní makléř. Prodej domu podle něj zkomplikuje právě spáchaná vražda. „Prodeji a vyšší ceně by mohlo naopak pomoci, kdyby byla nemovitost nějakou dobu po zločinu obývána. Zde se nabízí otázka pronájmu a případné vysvěcení domu,“ míní realitní makléř.

londynskypes ( 6. srpna 2012 16:59 )

tak si ho prodej a neotravuj.

voxpopapuli ( 6. srpna 2012 10:51 )

To jsou zase kecy... Exkluzivně vím, že pan Požár čte tak akorát facebookové stránky a na základě toho vytváří ještě exkluzivnější rozhovory s nesmysly. Nechte slušné lidi na pokoji.

Zobrazit celou diskusi