Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Manžel-vrah píše v base pro Monyovou básně!

Autor: Ladislav Leimer - 
2. srpna 2012
11:48

Zítra tomu bude přesně rok, co Boris Ingr (46) brutálně ubodal svoji manželku Simonu Monyovou (†44), nejčtenější spisovatelku Česka. Ve vězení poskytl rozhovor, prozradil, že manželce píše básně.

Monyovou ubodal Ingr 3. srpna 2011 ve společném domě v Brně-Obřanech. Čin byl o to brutálnější, že použil dvě hned kudly. Jednu s 11 cm, druhou s 18,5 cm dlouhou čepelí. Šest ran jí zasadil do krku, břicha a hrudníku. Přesto že vraždil on, ze smrti manželky viní policisty.

Teď přijdu si jako bez hlavy,
kterou jsem z tebe ztratil.
Na světě už mě nic nebaví.
Jak bych to jenom vrátil?
Amor a takhle nás podrazí.
Společný život se zhatil.

 

 

Namísto manželky se starali o mě

Došlo k pochybění i na straně policie, kterou jsem po příjezdu posílal jenom za zraněnou manželkou,“ řekl Ingr Aha! „Ale starali se jen o mě,“ dodává. S patnáctiletým trestem vězení, ze kterého si odseděl již jeden rok, nesouhlasí. „Vezměte si, že jsem dostal 15 roků, přitom jiný odsouzený, který zavraždil muže, mrtvolu odvezl do pole, kde ji ještě zapálil, bude sedět jen 13 let. V obou případech rozhodovala stejná soudkyně,“ dodal.

Na to, jak vraždil si, ale pamatuje jen mlhavě. „Stále si po mnoha hodinách strávených v kómatu nevzpomínám, co se přesně událo. I tak je to hrozné,“ dodal vrah.

 

Po jídle mám to od stolu
Asi tak metr k záchodu,
U něj i kohoutek na vodu.
Při tom všem každičkou chvíli
Kukátkem pohled sem cílí
Dozorce plný svěřený síly.

Básně pro zavražděnou

Zatímco ostatní poslouchají rádia se sluchátky, já si většinou čtu. Napsal jsem taky Simče posmrtně dvě básničky. Zatím nebylo moc co dělat, ležet se na posteli může, ale nesmí se spát. Zanedlouho bych měl nastoupit do vězeňského zaměstnání,“ pospal svůj život ve vězení Ingr.

Na otázku, zda je v kontaktu se svou rodinou, odpověděl: „Nikdo z rodiny mě během pobytu ve vazbě ani tady nenavštívil.“

zelena.karkulka ( 2. srpna 2012 23:29 )

to jo,ale to byly geniální knihy-Nosov byl vizionář,v 50tých letech přesně vystihl budoucnost

zelena.karkulka ( 2. srpna 2012 23:27 )

přesně-je to styl láska-páska,blbec

gevi ( 2. srpna 2012 21:05 )

Takhle veršuje a rýmuje moje vnučka - absolventka první třídy.

annabella ( 2. srpna 2012 17:36 )

Simona s tebou, ty zmetku, zazivala hotove peklo. Jsi bezcharakterni hajzl a jeste se divis, ze te nikdo nenavstivil. Soudkyne ti mela dat 50 let ve trojce - bez moznosti byt propusten drive, ubozaku hnusnej.

aanitaa ( 2. srpna 2012 17:25 )

Zobrazit celou diskusi