Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ingr s odvoláním neuspěl: Za vraždu Monyové si odsedí 15 let

Autor: ČTK, ljš - 
11. března 2013
10:35

Doufal v nižší trest a snažil se dokázat, že svou manželku, spisovatelku Simonu Monyovou (†44), kterou roky týral, zabil v sebeobraně. Nejvyšší soud však Borisi Ingrovi neuvěřil a potvrdil mu 15letý trest.

Nejvyšší soud definitivně potvrdil Borisi Ingrovi patnáctiletý trest vězení za vraždu brněnské spisovatelky Simony Monyové. Ingr své manželce při hádce zasadil šest ran nožem. Autorka románů pro ženy na místě zemřela. Ingrovo dovolání Nejvyšší soud odmítl. Justice čin správně posoudila jako vraždu, stojí v usnesení.

Ingr v dovolání kritizoval zejména hodnocení důkazů. Krajský soud v Brně i Vrchní soud v Olomouci prý ke kauze přistoupily jednostranně, neprovedly důkazy, které Ingr navrhoval, a účelově hodnotily svědecké výpovědi.

K vraždě se Ingr nikdy nepřiznal. Prý si na osudný den vůbec nevzpomíná. Naznačoval ale to, že možná sám čelil napadení. Soudy však dospěly k závěru, že na manželku zaútočil on. Motivem byly dlouhotrvajícím konflikty a vztahové problémy.

Čin se stal předloni v srpnu. Do domu Monyové v Brně-Obřanech přišel Ingr večer s lahví vína a bonboniérou. Řekl, že jde uspat jejich sedmiletého syna. Monyová seděla na zahradě se dvěma kamarádkami a souhlasila. Ingr prý před dítětem otevřel okno a skočil z něj. Z malé výšky dopadl na auto před domem, vážně se nezranil. Pak se manželé pohádali, při hádce Ingr ženu napadl nožem. K tomu, že ji pobodal, se poté přiznal záchranářům.

Ingrovy důkazy

Dovolání například naznačovalo, že už po prvním skoku z okna Ingr utrpěl taková zranění, která mu bránila v pohybu. Podle NS však důkazy vypovídají o tom, že Ingr měl síly dost. "O jeho mobilitě i během fyzického konfliktu s poškozenou svědčí i celkový počet hlubokých bodných a řezných závažných poranění zjištěných na poškozené, která jí způsobil v horní části těla - tedy nepochybně vestoje - razantně vedenými útoky za pomoci nože," stojí v usnesení. Soud rozhodl už koncem ledna bez veřejného jednání, nyní usnesení zveřejnil na internetu.

Monyová napsala 25 knih. Tématem a inspirací většiny z nich jsou vztahy mezi muži a ženami. Po její smrti zájem o romány stoupl až čtyřnásobně.

doktormediciny ( 11. března 2013 14:37 )

Asi máte půravdu. Ovšem ženské by měly předem zvážit s kým chodí. Tady šlo asi o exremní sex s extremními následky

sores ( 11. března 2013 13:33 )

Za sprostou vraždu 15 let?Bordel v Česku!Chlap který zmlátí ženskou okamžitě odsoudit aby dostával nakládačku v base.Jen zakomlexovaný ubožák který se bojí chlapů se vyřádí na ženské,dobytek.

doktorka6 ( 11. března 2013 12:13 )

Je mi té paní líto, jen nechápu že ač byla sama týrána neobrátila se někam o aktivní pomoc. Přeci jen byla vzdělaná a jistě i finančně nezávislá... Nemuselo to takto tragicky pro její děti a ji samotnou dopadnout...

ivkanatka ( 11. března 2013 11:35 )

Chlap, který bije ženu, je slaboch ! Monyová psala o sobě, stálo jí to život.

Zobrazit celou diskusi