Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Visící starosta Londýna hitem internetu: Držte se, Johnsone!

Autor: shp, luh - 
3. srpna 2012
09:30

Starosta Londýna nasedl na kladkový stroj a vydal se z padesátimetrového ruského kola nad parkem Victoria. Potom se něco zadrhlo a Boris Johnson (48) zůstal viset nad hlavami lidí. Vtipné foto se již stalo hitem internetu a na sociálních sítí se objevilo hned několik parodií.

Populární konzervativec se pokoušel vtipkovat: „Je to ohromná zábava. Ale mělo by to jet rychleji!“ Jenže se nepohnul ani o milimetr. „Co je to, pták?“ vtipkovali Londýňané na procházce. „Spíše klaun,“ odpovídali si. Johnson, vybavený dvěma vlaječkami na propagaci britských ostrovů, vypadal pořád legračněji.

Seskočit se neodvážil

Po několika minutách kapituloval, seskočit se neodvážil: „Podejte mi žebřík!“ Přivolaný technik jej stáhl provazem k zemi. Starosta známý všemi možnými kousky nezůstal dlouho schlíplý: „Testoval jsem ten drát. V jízdě na kladce jsem takový Jurij Gagarin,“ řekl na pozdější tiskové konferenci. Startosta si nejspíš svým nepovedeným získal dost na popularitě.


Parodie zaplavily internet

Visící starosta se okamžitě stal hitem internetu. Jeho parodované snímky zavalily především sociální sítě. Na jednom z nich krmí krvelačného žraloka, na dalším je zavěšený na lanovce nebo dokonce žirafě. Smysl pro humor autorům koláží odepřít rozhodně nelze. Snad i sám starosta se nad nimi pousmejě.

Zobrazit celou diskusi