Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Chcete je? Policie nabízí pejsky po soudci (†64), kterého našli v krvi

Autor: Slávka Červená, simao.k - 
12. července 2012
14:13

Smrt samotářského soudce Miloslava Studničky (64) je stále tak trochu záhadou. Již nyní se však vyřizuje jeho pozůstalost. Vlastní rodinu sice neměl, ale vlastně jak se to vezme. Žil se dvaceti jezevčíky! Ty nyní nabízí Městská policie ve Frenštátu na svých stránkách.

Byl soudce podivín, nebo zvířata tolik miloval? Rodák z Vratimova přišel právě v tomto městě podle svých známých k prvním dvěma fenkám. Nechtěl je nechat umrznout. Později k nim přibyl ještě pes a tím vše začalo.

„Do takové tlupy se pak rozmnožili příbuzenskou plemenitbou. Pojmenované měl asi jen čtyři. Živeni byli dobře, hladem rozhodně netrpěli,“ konstatoval soused, veterinární lékař Zdeněk Petr (48). Štěkající smečka ovšem rušila okolní obyvatele domů. Stěžovali si a podle jejich slov s tím soudce nic nedělal.

Tělo soudce bylo podle kriminalistů psy poškozeno. Ani mnozí veterináři tomu nechtěli věřit. Vysvětlení nám podala veterinářka Hana Žertová (56) z Brna, odbornice na poruchy chování psů.

„Jezevčíci mají silně vyvinutý lovecký pud. Pokud muž krvácel a ležel na zemi, stačí jeden pes, který začne krev olizovat. Ostatní se mohou zapojit, protože si myslí, že mají kořist. Nemá to vůbec nic společného s hladem nebo vztahem k člověku. Propuklo lovecké chování ve smečce. To se nedá ovlivnit,“ uvedla.

V příštím týdnu budou jezevčíci veterinářem zkontrolováni a propuštěni. Skončí zřejmě v některém z útulků na severní Moravě. Jde o hezké mladé pejsky a lidé se o ně mohou přihlásit. Městská policie ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde měl soudce chalupu, je již nabízí na svých webových stránkách.

balin ( 12. července 2012 22:14 )

prasaťu sa len o kukurici sníva

zuana ( 12. července 2012 18:54 )

Psíky pravdepodobne chceli ranu vylízať, čiže ošetriť, nechápem, ako môže odborníčka na psie chovanie tento aspekt psieho správania opomenúť. Chápem sudcovu lásku k psom, sama mám troch a aj tri mačky, ale nechápem, že ich nechal takto sa premnožiť. Zvieratá mal dať vykastrovať, veď onedlho by ich mohlo byť aj sto. Práve kvôli zvieratám neverím, že spáchal samovraždu podrezaním. Ako milovník zvierat by nenechal svoje zvieratá napospas osudu, ani ich nevystavil takému stresu, že by pred nimi dobrovoľne vykrvácal.

jikar ( 12. července 2012 18:13 )

londynskypes a decathlon je mi vás líto že si takto léčíte mindráky. Měli byste navštívit lékaře, ale nevím jestli je vám ještě pomoci.

naidka ( 12. července 2012 18:00 )

12356: vynikající nápad, všema deseti jsem pro! Ale v našem "právním" a nenažraném státě by to asi nikdo nedokázat dotáhnout do konce.

palko1961 ( 12. července 2012 17:42 )

Meli ti psy toho zku..syna sezrat za ziva i s Natalkou!

Zobrazit celou diskusi