Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lhář z Břeclavi se omlouvá křivě obviněným Romům: Mám mezi nimi kamarády!

Autor: INT, lm - 
26. května 2012
09:29

Případ chlapce z Břeclavi, který kvůli útoku Romů přišel o ledvinu, dojal celou zemi. Lidé za něj pořádali průvody a nabízeli pomoc. O to větší zklamání přišlo po prohlášení chlapce, že si celý incident vymyslel. Jakou omluvu má Petr (15) pro svou lež?

"Řekl jsem to v šoku, bylo to jediné, co mě napadlo. Mohl jsem to přiznat dřív, ale najednou kolem toho byla spousta novinářů a moc veliký hluk. Bál jsem se to zastavit, aby se to neobrátilo proti mně," vysvětluje Petr v rozhovoru pro TV Nova.

"Nebylo to přímo určené na někoho, samozřejmě. V tom šoku to bylo jediné, co mě napadlo. Mám mezi nima kamarády, proto mě to štvalo, že jsem řekl Romy."  

"Kdyby šel vrátit čas, tak bych ho vrátil a řekl bych hned pravdu," zakončil svou omluvu Petr. Za syna se omluvila i jeho matka. Břeclavský Romům to ale nestačí a žádají pro kluka trest.

Patnáctiletý Petro přišel o ledvinu, ale nikoli kvůli útoku Romů, jak uváděl. Vyšetřovatelé přišli na jinou verzi, jak se vše stalo - chlapec se nejspíš předváděl před kamarády a spadl z poměrně velké výšky.