Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bárta má hroší kůži: Poslancem zůstanu!

Vteřinu po vyhlášení rozsudku byl Bárta zralý na mokrý obklad. V politice ale zůstane
Vteřinu po vyhlášení rozsudku byl Bárta zralý na mokrý obklad. V politice ale zůstane  (Autor: Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan)
Autor: ČTK, ljš - 
14. dubna 2012
21:29

Kdo čekal, že Vít Bárta projde sebereflexí,dostojí svým slibů a odejde z politiky, ten se spletl. V televizi Nova vystoupil s prolášením, že poslancem zůstává, i přesto, že byl odsouzen za korupci. Proti verdiktu se odvolal a hodlá prý počkat na konečný verdikt.

Neformální lídr Věcí veřejných (VV) Vít Bárta poslanecký mandát zatím nesloží. Oznámil to dnes v rozhovoru pro televizi Nova. K tomu, aby se vzdal křesla ve sněmovně, ho ale vyzval jak premiér Petr Nečas (ODS), tak i další politici. Poukázali přitom na páteční verdikt soudu, který Bártu uznal vinným z uplácení bývalých spolustraníků Jaroslava Škárky a Kristýny Kočí. Bárta se odvolal a s případným složením mandátu chce počkat až na konec odvolacího řízení.

Kvůli verdiktu se již vzdal místa předsedy poslaneckého klubu VV a uvedl, že pozastavil členství ve straně. Poslanec Škárka, odsouzený v pátek v témže soudním procesu za podvod na Bártovi, televizi řekl, že se poslaneckého mandátu nyní nevzdá.

Před verdiktem soudu Bárta hlásil, že pokud bude uznán vinným, odejde z vysoké politiky. Dnes ale sdělil, že křesla ve sněmovně se ještě vzdát nehodlá. "Soudce jednoznačně říká, že na Věci veřejné byl organizovaný puč, že jednání pana Škárky a paní Kočí bylo podvodné jednání vůči mé osobě a že já jsem se dopustil korupčního jednání tím, že jsem poskytl bezúročné půjčky. To mě vede k tomu, že se chci bránit u odvolacího soudu," zdůvodnil své rozhodnutí.

Škárka ještě televizi řekl, že se sice nevzdá křesla ve sněmovně, ale "rezignoval na členství v komisi, která zkoumá hospodaření NKÚ".

Obvodní soud pro Prahu 5 udělil Bártovi v pátek osmnáctiměsíční podmíněný trest s třicetiměsíčním odkladem. Poslanci Škárkovi soud uložil tři roky vězení za to, že Bártu podvedl. Rozsudek není pravomocný, stejně jako Bárta se Škárka proti verdiktu odvolal.

pikaponi ( 15. dubna 2012 18:23 )

Tomu nemohl přece nikdo uvěřit, že odejde z politiky. Jemu přece nikdo nevěří. Jsou všichni stejní. Jeden větší darebák jako druhý.

arcaben ( 15. dubna 2012 15:49 )

On není vyšinutý,on to má v palici dost dobře srovnané=ne nadarmo ho přirovnávají vyzáží k Napoleonovi,ale má obdobné mocenské rysy,ale takové měl i J.V.Stalin;A.Hitler a jiní uzurpátoři a znásilňovači lidu!!Měli bychom si dát veliký pozor KOHO budeme příště volit!!!

arcaben ( 15. dubna 2012 15:46 )

ČESKÁ REPUBLIKA=ZÓNA POLITICKÝCH ZOMBIÍ Vstup na vlastní nebezpečí!!!

hugu ( 15. dubna 2012 14:36 )

Málokterý pořad se může ihned po premiéře zařadit do Zlatého fondu,ČT díky vystoupení Bárty to dokázala,v tom vystoupení bylo úplně všechno během pár minut ani Dietl by takový scénář nebyl schopen napsat.

8bc5 ( 15. dubna 2012 13:23 )

Dnes na ČTl v debatě V.Morovce se pan Bárta předvedl v plné kráse.Necití vinu,chce nadále působit jako poslanec a navíc hodlá založit novou stranu(někdě v Plzni)a kandidovat v nových volbách na hetmanav jihočeském kraji.Dle mého názoru je Bárta psychicky vyšinutý člověk totálně posedlý moci a je nutné jej odborně léčit.Mám dojem ,že i ten co mu trošku fandil se mu musí hnusem obrátit žaludek.

Zobrazit celou diskusi