Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílenec s kyselinou v MHD: Přihlásila se druhá oběť

Autor: simao, Kjos - 
28. února 2012
12:46

Studentku Zuzanu (22) napadl ve slovenské MHD neznámý muž a polil ji kyselinou. Policejní vyšetřování však zatím pachatele neodhalilo, ukázalo se však, že zaútočil znovu! Slovenské policii se totiž přihlásila druhá oběť.

Nejspíš hydroxid sodný vychrstl zatím neznámý pachatel na mladou dívku v přeplněné košické MHD. Zuzana si nejdřív myslela, že jde o vodu a nevěnovala tomu zpočátku velkou pozornost, pak ale po čase ucítila palčivou bolest na nohou. Utrpěla těžké popáleniny, léčba si vyžádá nejméně dva měsíce. V nemocnici strávila i své dvaadvacáté narozeniny.

"V Košicích jde o ojedinělý případ, doposud jsme podobný případ nezaevidovali," tvrdila policejní mluvčí Jana Mésarová. Pletla se. Nyní se totiž slovenské policii přihlásila další oběť šíleného útočníka!

Útočil znovu: Opět s kyselinou v ruce

Stejně jako Zuzana nastoupila druhá oběť do autobusu košické MHD poblíž tamního vlakového nádraží. I ji neznámý pachatel polil žíravinou.

"Přihlásila se jedna žena z okresu Gelnica. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a vykonávání procesních úkonů budou bližší informace zveřejněné až po skončení vyšetřování," nechtěl bližší informace zveřejnit Alexander Szabó z košické policie.

Pachatel stále neodhalen

Studentka vysoké školy Zuzana při identifikaci zákeřného útočníka příliš nápomocná být nemůže. Autobus byl prý přeplněný lidmi. "Neviděla jsem, kdo to byl, protože byl (autobus) plný cestujících," prozradila Novému času. Pachatele se tak stále nepodařilo dopadnout.

Mezitím se k hrůznému případu vyjádřila i Zuzanina matka. "Když jsme se to s manželem dozvěděli, byli jsme zhrození. Nevěděli jsme, co se děje, zda to byla náhoda, a nebo na ni někdo zaútočí. Věřím, že to policie prošetří." Podaří se strážcům zákona šíleného útočníka odhalit a dopadnout?

3dots ( 29. února 2012 12:29 )

Aspoň kdyby si to ti rádoby žurnalisté z Blesku po sobě přečetli a zamysleli se: "... asi hydroxid sodný... polil kyselinou..." Holinky hodinky, hrušky jabka - jen když se to prodává, že

rbwtrnava ( 28. února 2012 15:24 )

asi sa nespravala podla Koranu

marie60 ( 28. února 2012 13:39 )

Tady toho gaunera taky nečapli, co na přechodu vylil holce kyselinu na nohy. Na Slovensku už je to druhý případ.Divím se, že si ho nikdo nevšiml.

procolharum ( 28. února 2012 13:36 )

tak tohle opravdu muže udělat jenom psychicky narušený rapl.Do léčebny s ním na doživotí.

anne... ( 28. února 2012 13:28 )

Bože môj už zase :/ Už sa bojím chodiť MHD a vraj Mesto Kultúry 2013 Košice strašné to je čo sa u nás v meste deje...

Zobrazit celou diskusi