Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Šok v Olomouci: Pacientka přetáhla lékařku klackem

Na lékařku v olomoucké nemocnici zaútočila žena klackem, který ukrývala pod kabátem
Na lékařku v olomoucké nemocnici zaútočila žena klackem, který ukrývala pod kabátem  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Pavel Ryšlink - 
14. února 2012
10:11

S klackem pod kabátem vtrhla do ordinace lékařky ORL v olomouckém zdravotnickém zařízení SPEA vyšinutá žena (62). Než se šokovaná lékařka vzpamatovala, pacientka ji několikrát silně přetáhla přes hlavu a dostala také rány přes záda. Nakonec o lékařku klacek zlomila.

„Bohužel se tak rychlému útoku nedalo vůbec nijak zabránit. Žena využila okamžité situace, kdy z ordinace lékařky vycházel pacient, neomaleně tam vtrhla, a než se kdo vůbec nadál, vytáhla zpod kožichu poměrně masivní klacek a vzala jím paní doktorku po hlavě a pak i po zádech,“ řekl včera Blesku zástupce ředitele zdravotnického zařízení Petr Němeček.

Útok poměrně statné ženy byl tak razantní, že si s pacientkou nedokázaly poradit ani dvě přítomné zdravotní sestry. Agresorku umravnila až ochranka, přivolaná sestrou ze sousední ordinace, která slyšela křik a rány.

Agresivní pacientku potom od ochranky převzali policisté, kteří ji okamžitě odvezli do ambulance psychiatrické kliniky. Podle důvěryhodného zdroje skončila nakonec žena v Psychiatrické léčebně ve Šternberku. K napadení lékařky neměla podle vedení zdravotnického zařízení žádný důvod.

„Opravdu neměla. Útočnice v olomouckém zdravotnickém zařízení SPEA byla pouze jednou na drobném ošetření. Neměla tu přitom vůbec žádný konflikt a ani nemohla mít důvod k nějaké nespokojenosti,“ konstatoval dále náměstek ředitele Petr Němeček.

Napadená lékařka se odmítla k útoku na svou osobu vyjádřit. Jak Blesk zjistil, doktorka utrpěla zranění, která bude léčit nejméně čtrnáct dní. Policisté případ vyšetřují jako přestupek proti občanskému soužití.

naidka ( 14. února 2012 13:19 )

Sakra, to musela být herdekbaba

roval ( 14. února 2012 12:50 )

Gogo, nic bych za to nedal, že si zase vymejšlíš.

gevi ( 14. února 2012 12:47 )

A co to má společného s tímto případem?

b.r.s.a ( 14. února 2012 12:05 )

Jooooooooooooooooooooooooooooooooo

elssa ( 14. února 2012 12:02 )

jo, konecne to nekdo udelal i za me, takovych znám víc co by zaslouzily přetahnozt bykovcem přes palici

Zobrazit celou diskusi