Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nechala svou kamarádku zemřít hlady: Dostala 2 roky vězení

Jana K. dostala za utýrání své spolubydlící jen dva roky vězení
Jana K. dostala za utýrání své spolubydlící jen dva roky vězení  (Autor: ČTK)
Autor: ljš, ČTK - 
9. února 2012
13:36

Janě K. (49), která podle vyšetřovatelů nechala svou bezmocnou spolubydlící umřít hlady a zimou na půdě domu, ve kterém žily, vyměřil ostravský krajský soud dvouletý trest.

Podle obžaloby žena se svým přítelem zřejmě někdy v únoru 2009 odnesla svou těžce nemocnou spolubydlící na půdu. Tam ji nechala ležet chatrně oblečenou na podlaze, přikrytou dekou, bez jídla i pití, až žena nakonec zemřela. V jejím bytě dál žila. Tělo našel až v listopadu soused.

Kučerová se hájila tím, že její spolubydlící zemřela někdy kolem dubna v bytě. Na půdu ji prý odtáhla až mrtvou zhruba po 14 dnech až měsíci.

lepabrena ( 9. února 2012 20:19 )

Lidský život nemá pro tento stát žádnou cenu. Smrt jednoho člověka je tragédie, tisíců jen statistika, že? Jen tak dále, Stalinovi pohrobci!!!!!!!!

advokat2010 ( 9. února 2012 18:21 )

Neznám podrobnosti kauzy, ale znám co umí lháři a novináři s podlimitním iq vymyslet. Verzi, kterou popisuje Blesk nevěřím ani trochu. Zase jen šíří poplašnou zprávu, jakmile vyjde najevo pravda, tak to už nebude zajímavé. Dělají to záměrně, aby vyvolávali neustálý pocit, v jak že strašlivém státě to žijeme a lidi navyklí na to, že co je černé na bílém je pravda, jim do baští. Mohu vás ujisti, že pokud by bylo prokázáno to, co píše Blesk, tj. že někdo někoho nemohoucího odnese na půdu a tam ho nechá umřít, pak je naprosto vyloučeno aby dostal 2 roky /a to asi podmíněně v tomto případě/.

e.44 ( 9. února 2012 17:09 )

Tak teď v Tv říkali, že to bylo trošku jinak. Mrtvá žena byla těžká alkoholička, kterou Jana K. časem přestala zvládat, proto jí přestěhovala na půdu, kam jí nosila jídlo a alkohol. Žena nezamřela hlady, ale na zdravotní problémy spojené s alkoholismem. Pitva vyvrátila, že by zemřela hlady. Takže Jana K. dostala ty dva roky za neposkytnutí pomoci (ovšem jak pomoci alkoholičce, která pomoc nechce) s následkem smrti a za to, že její smrt neohlásila aby mohla dál bydlet v jejím bytě.

jaramila ( 9. února 2012 16:44 )

To si dělají pr.el? Pak se má snížit kriminalita!

arcaben ( 9. února 2012 16:25 )

Nevím jestli se mám smát nebo se vztekat...?Za úmyslnou smrt aľa Osvětim a Janička dostane za odměnu 24hodin hlídaný pětihvězdičkový hotelm,tam jí tutově nehrozí,aby hlady či zimou strádala=tak tomuto říkám 100% PARADOX!!!!!

Zobrazit celou diskusi