Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Alyssa (18) zavraždila Elisabeth (†9): Dostala doživotí

Autor: ljš - 
9. února 2012
10:47

Alyssa, která ve svých patnácti letech ubodola a podřízla hrdlo kamarádce své mladší sestry, dostala u soudu v Missouri doživotí. Soud však nevyloučil, že by jednou mohla dostat milost, pokud se napraví.

Brutální vraždu devítileté Elisabeth spáchala Alyssa v roce 2009, žádnou lítost však nad svým činem tehdy neprojevovala. "Bylo to úžasné! Jakmile se dostanete přes takové to "proboha, tohle nemůžu udělat", je to fakt zábavné. Ale stejně jsem nervózní a třesu se. Fajn, asi bych měla jít do kostela... :-D," napsala si mladá vražedkyně do deníčku.

Zatímco v době zatčení, byla velmi sebevědomá, chodila výrazně nalíčená a vyznávala styl emo,  po třech letech u soudu stanula úplně jiná dívka. Oblečená byla do zeleného vězeňského mundůru, seděla tiše a dívala se do země. Při závěrečné řeči se snažila vyjádřit hlubokou lítost. "Vím, že slova nikdy nebudou stačit a nikdy nedokáží dostatečně vyjádřit, jak strašně se cítím. Kdybych mohla dát svůj život výměnou za její, udělala bych to. Je mi to moc líto," řekla.

To však nemělo žádný vliv na soudního prokurátora, ten navrhoval doživotí, symbolicky navýšené o 71 let, což jsou podle něj léta, o která Alyssa malou Elisabeth připravila. "Tato trestní sazba je adekvátní tomu, co se stalo Elisabeth, když se dostala do rukou tohoto ďábelského individua, které to nevinné dítě uškrtilo, ubodalo a podřízlo," řekl prokurátor ve své závěrečné řeči.

Vražda ze zvědavosti

Proč to Alyssa udělala? Prý chtěla vždy vědět, jaké to je, někoho zabít. Podle obhajoby byly na vině hluboké deprese, způsobené neutěšeným rodinným prostředím. Dívce se prý před vraždou vybil telefon a ona tak neměla šanci se někomu svěřit. Tomu však soud neuvěřil, podle vyšetřovatelů byla vraždem předem naplánovaná. Alyssa své oběti vykopala hrob o týden dřív, než ji zabila. Malou Elizabeth pak policisté hledali dva dny.

kenny09 ( 9. února 2012 16:07 )

dopdel: Z Vás by tam měli radost. V Missouri taky nikoho nezajímá znaleckej posudek a psychologický vyšetření, hlavně že se může zabíjet. Gratuluju.

dopdel ( 9. února 2012 16:06 )

kenny- myslím si ,že 15ti letá dívka dobře ví co dělá.už to není malé děcko a dokáže rozeznat dobré a zlé.A neříkej mi,že neví ,že vražda je vražda.A ještě si to chválí do deníčku,jak se jí to líbilo.Ke zdi s ní!!!!!!!

kenny09 ( 9. února 2012 15:26 )

Podle mě melete hovadiny. 15tiletá holka zabije 9ti letou sestru své kamarádky... proč si asi myslíte, že se to stalo? Tady nesou vinu hlavně rodiče a debilní soudní systém, kterej je v Missouri. Vidlákov, kterej se při všem odvolává na Bibli a jakejkoliv zločin je pro ně "hřích". Té holce by asi nejvíc pomohl trest smrti, protože si nedokážu představit, že jestli se někdy dostane ven, že by mohla normálně žít v tak omezeným státě. Vězení v tomhle případě není řešení, potřebovala by psychologa a pořádně vyšetřit a promluvit si s ní. Zaslouží si trest, ano - ale adekvátní k předcházejícím událostem a jejímu stavu. (A klidně mě ukamenujte, já si za tímhle názorem stojím)

monza ( 9. února 2012 14:56 )

No,chvíli jsem si představil,jak těžké chvíle bych ji připravil,dostat ji do rukou!

dopdel ( 9. února 2012 12:39 )

Okamžitě postavit ke zdi.Taková zrůda nemá na světě co dělat.No ale je pravda,že u nás by dostala 15 let a ještě by ji omlouvali.

Zobrazit celou diskusi