Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Alyssa (18) zavraždila Elisabeth (†9): Bylo to úžasné, napsala do deníku

Autor: ljš - 
8. února 2012
07:15

Žalobci přinesli k soudu s Alyssou (18), která ve svých 15 letech ubodala svou malou sousedku Elisabeth čistě ze zvědavosti, nové důkazy. V deníkových záznamech, které dívka napsala těsně po vraždě, se k hrůznému činu přiznává a dokonce z něj má radost a ironizuje jej.

Dívka byla dopadena několik dní po vraždě a pod tíhou důkazů se přiznala. Vyvstává tak už jen otázka, kolik let vězení soud dívce uloží. Trest se může pohybovat v rozmezí deseti let až doživotí.

Jako klíčový důkaz předložili žalobci Alyssiny deníkové záznamy. Když je za přítomnosti všech vyšetřovatelů a rodičů mrtvé dívky předčítali v soudní síni, seděla Alyssa tiše na svém místě a dívala se do země. Lítost však neprojevila.

"Právě jsem sakra někoho zabila! Uškrtila jsem ji, podřízla jí hrdlo a pak ji ještě ubodala. Nevím, jak bych se měla v tuhle chvíli cítit. Bylo to úžasné! Jakmile se dostanete přes takové to "proboha, tohle nemůžu udělat", je to fakt zábavné. Ale stejně jsem nervózní a třesu se. Fajn, asi bych měla jít do kostela... :-D," napsala si mladá vražedkyně do deníčku.

Elisabethina matka Patty vypověděla, že její dcera byla veselá a šťastná, když si odcházela hrát  s Alyssinou mladší sestrou do jejich domu. Nařídila jí, aby byla do večeře doma, ale už ji nikdy neviděla. "Tolik jsme toho ztratili kvůli téhle ďábelské zrůdě. Elisabeth dostala trest smrti, my doživotí. Nenávidím ji a všechno s ní spojené. Není na ní nic lidského," řekla matka soudu, když se snažila přesvědčit porotu o nutnosti doživotního trestu pro obviněnou dívku.

Hroby vykopala předem

U soudu také vyšlo najevo, že Alyssin čin nebyl dílem náhody nebo momentálního afektu. Dívka se na něj připravovala. Poté, co vykopala dvě jámy, z nichž jednu později použila jako Elisabethin hrob, chodila ještě týden do školy a nijak agresivně se nechovala. Čekala na pravý čas, pak holčičku zabila. Její tělo bylo nalezeno až po dvou dnech.

Obhajoba se snaží stavět na tom, že dívka měla těžké dětství a neměla se komu svěřit. V den vraždy se jí údajně vybil telefon, nefungovala nabíječka, a ona tak nemohla o svých depresích s nikým mluvit.

karllos.dc ( 8. února 2012 12:25 )

Já bych měl pro ni tu druhou jámu, kterou si připravila. Aby to bylo ještě pro ní zajímavější. Ale justice zase řekne, že je to chudinka, která to v hlavě nemá srovnáné a hledá svoji osobnost.

scara ( 8. února 2012 11:17 )

Asi to holčina nemá v hlavě moc srovnané... Neřekla bych, že je zrůda, existují XXX krát zrůdnější činy, ale mít radost z nečí vraždy, je hodně obscéní... Ale běda tomu, kdo řekne "Byla členem sekty Gothic" nebo "byla emo gothic"....Protože gothici ani ti pubertální emaři s timhle nemají nic společného.. Prostě je dětatko trochu víc narušené...

hlafkin1 ( 8. února 2012 08:05 )

Tak obhajoba mě fakt pobavila. Vybil se jí telefon a neměla se komu svěřit. Tak to ne

honza51 ( 8. února 2012 08:02 )

Na té fotce vypadá jak "superstar" Aneta Langerová. Ta bývá taky tak zmalovaná a jako by jí z oka vypadla. Asi jsou příbuzzzzné.

marie60 ( 8. února 2012 08:02 )

Někteří by ani nemohli spát,protože by je tížilo svědomí a téhle zrůdičce se to i líbilo.Ona by se nezměnila a vraždila by bezdůvodně dál.Tak mladá a má po životě.Doufám, že ji předčasně nepropustí.

Zobrazit celou diskusi