Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ubodal tři lidi! A pak rodině popřál umpřímnou soustrast

Autor: rvs - 
7. února 2012
06:10

„Zasloužím si tvrdý trest!“ To včera před soudem prohlásil Michael Galez (21), který se zodpovídá z trojnásobné vraždy v Mukařově. Muž podle obžaloby loni v srpnu v záchvatu pomstychtivé žárlivosti brutálně ubodal sestru partnera své expřítelkyně Zuzanu J. (†22), jejího přítele Martina C. (†37) a jejího otce Jiřího J. (†48).

Všichni se zřejmě stali oběťmi zcela neplánovaně. "Není vyloučeno, že pachatel vůbec neměl v úmyslu je zabít. Cílem jeho útoku měl být podle všeho někdo úplně jiný," prozradil Blesku dobře informovaný zdroj. Útok měl být zřejmě namířen právě proti Petrovi J., současnému partnerovi vrahovy expřítelkyně Kláry H. Toho večera však byli v práci, oba pracují jako prodavači v supermarketu.

Terčem pomsty se z nejasného důvodu stala Petrova sestra s partnerem. Nakonec podle obžaloby Galez před domem ubodal ještě Petrova otce. Ten údajně vraha viděl, jak odnáší mrtvá těla do sklepa, a vyběhl ven, zřejmě pro pomoc. Vrah jej pronásledoval a nedaleko domu ho zavraždil.

„Co se stalo mi řekl soused, který pro mne 10. srpna večer přijel do práce a oznámil mi, že táta nežije. Domů jsem se dostal až po třech dnech, když tam skončila policie,“ vypověděl Petr J. v pondělí u soudu.

Klára se s Michaelem Galezem nedlouho před činem rozešla a odstěhovala se od něj. On to ale zřejmě odmítl vzít na vědomí a stále čekal, že se k sobě vrátí. „Vadilo mi, že přespává u někoho cizího. Žárlil jsem, ale neumím si představit, že bych kvůli tomu něco takového udělal,“ vzlykal před soudem.

Vrah po činu projevil děsivou chladnokrevnost. Podle Klářina současného přítele Petra J. mu po vraždě sám zavolal. „Popřál mi upřímnou soustrast a řekl mi, že se přes počítač pokusí něco zjistit o vrahovi. Nabídl mně i mámě, že by nám rád případně pomohl, třeba i finančně,“ prozradil Petr J. před soudem.

petulcha ( 7. února 2012 11:23 )

Marie, jasně, že jste ta zlá, chudáček chlapec. My všichni jsme zlí, když nechceme, aby takovej človek žil mezi náma, abysme ho v kriminále živili a pak si ještě na důchod museli spořit ze svýho. Zavřít ho a zahodit klíč!

petulcha ( 7. února 2012 11:20 )

Ať už byl v afektu, nepříčetnej nebo jak se tyhle skutky lékařsky omlouvaj, zaslouží si viset. I kdyby se neuvědomoval co dělá, tak to přece neznamená, že to neudělá zase?! Tyhle lidi by měli být od společnosit doživotně odloučení. Měl by dostat maximální možnej trest a to doživotí bez možnosti podmínečnýho propuštění, když už pověsit ho nejde. Dost na tom, že ho v tom kriminále živíme. těm kdo nemákaj vodu a starej suchej chleba, ať si v tom kriminále chcípnou hlady.

marie60 ( 7. února 2012 10:20 )

To je ho.va.do, co? Ted´ bečí a třese se strachy..DOBŘE MU TAK !!!..a může sem zas někdo napsat, že je to třeba chudák kluk a my jsme ti zlí.

marie60 ( 7. února 2012 09:54 )

Blesk asi jen cituje toho pána, kterému ten vrahoun volal.Jak jim to řekl, tak to i napsali.Ono to některé svádí,že přejí pozůstalým upřímnou soustrast, několikrát jsem to četla i na různých diskusích. Člověk si to hned neuvědomí.

juliev ( 7. února 2012 09:32 )

Milý Blesku, všichni víme, že jsi intelektu moc nepobral, ale PŘÁT někomu upřimnou soustrast je fakt vrchol!

Zobrazit celou diskusi