Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vrať se do Afriky, řvali na Tonyu Graves náckové a plivali na ni

Autor: ČTK, gam - 
28. listopadu 2011
13:05

Americkou zpěvačku Tonyu Graves (41) ze skupiny Monkey Business slovně a fyzicky napadli ve Vimperku pravicoví extremisti. Nepříjemný incident se odehrál v restauraci Hamajda za přítomnosti ostatních hostů. Mezi nimi byli dokonce dva policisté, kteří ale nebyli ve službě a zpěvačce nepomohli. Náckové na ni křičeli, ať "táhne zpátky do Afriky" a pak dokonce ji tahali za vlasy.

Zpěvačka se naštěstí z útoku rychle vzpamatovala a poděkovala všem, kteří jí pomohli. "Děkuji moc za pomoc všem dobrým lidem ve Vimperku!!! Bez vás bych to nezvládla. Mockrát děkuji!" Napsala na svůj facebookový profil.

K rasistickému útoku došlo v restauraci U Stadionu - Hamajda. Sem dorazili s největší pravděpodobností stoupenci Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáše Vandase po mítinku, který v sobotu ve Vimperku proběhl. Nasměrovali je tam policisté, kteří dohlíželi na průběh shromáždění.

Do této restaurace zamířila na večeři také zpěvačka Tonya Graves. "Byli tam nějací lidé z Dělnické strany sociální spravedlnosti. Já tam byla sama a bylo to nepříjemné. Tahali mě za vlasy, plivali na mě a křičeli rasistická hesla," řekla zpěvačka serveru iDnes.cz.

Naštěstí ji pustili zadním vchodem

"Tonya Graves si sedla ke stolu štamgastů a dala si večeři. Pak tam přišli náckové a zaútočili na ni," řekl Blesk.cz Tomáš Koška, provozovatel Clubu Calypso, kde se v sobotu konal koncert skupiny Monkey Business. "Štamgasti se jí zastali, pak se strhla bitka mezi místními a nácky. Tonyu Graves mezitím personál pustil zadním vchodem," dodal Koška.

V restauraci se dokonce nacházeli dva policisté, kteří nebyli ve službě a tak zpěvačce nepomohli. Z nepříjemné situace ji dostali až hosté restaurace a číšník.

"Policie, která přijela na místo, když bylo po všem, řekla, že nemůže nic dělat, protože ti, kdo mě napadli, nebyli místní lidé," dodala Graves s tím, že už se k celé situaci nechce vracet a vyjadřovat se.

Vandas: Někdo nás chce poškodit

K napadení zpěvačky se pro Blesk.cz vyjádřil také předseda DSSS Tomáš Vandas. "Celá kauza na mě dělá zvláštní dojem. Proč se to údajné napadení neřešilo hned na místě? A jak může někdo někdo tvrdit, že to byli příznivci naší strany? Dělá to na mě dojem, že nás chce někdo poškodit v očích veřejnosti. Ono je velice jednoduché navléci si tričko jakékoliv strany, porušit zákon a pak hlásat, že jsem příznivcem té a té strany, i když to může být jen provokace. Pokud byl porušen zákon, tak ať jdou ti lidé před soud, ať je to kdokoliv. Ale pochybuju, že to byli naši přiznivci."

MÁTE JAKÉKOLIV PODROBNOSTI K ÚTOKU NA TONYU GRAVES? PIŠTE DO DISKUZE NEBO NA TIP@BLESK.CZ

znojmacka ( 29. listopadu 2011 09:19 )

veleknez.. s tímto příspěvkem osobně absolutně souhlasím.. a obě uvedený "party" radši ani nepotkat..

nenimozna69 ( 28. listopadu 2011 19:52 )

asi jsem ho nepochopila, jsem pernamentně nastavená nedržovat ženám

nenimozna69 ( 28. listopadu 2011 19:45 )

ahá, teď říkali v TV, že šla naproti do hospody na polévku. Asi chlapi neměli hlad a nenapadlo je, že by se jen přes ulici mohlo něco stát. A sorry Váš minulý příspěvek jsem pochopila jinak. (zřejmě mám mírné sklony k emancipaci)

nenimozna69 ( 28. listopadu 2011 19:22 )

Vy jste si začal zkrate

nenimozna69 ( 28. listopadu 2011 18:55 )

Sakra to vůbec nepatřilo Vám. Sorry žádnej palec nahoru nebude.

Zobrazit celou diskusi