Celá událost tak nabývá překvapivých rozměrů. Tonya Graves musela čelit rasisticky motivovanému útoku, nyní je navíc dle informací tn.cz označována Dělnickou stranou sociální spravedlnosti za provokatérku.

K incidentu došlo v sobotu ve vimperské restauraci U Stadionu, kam se Tonya vydala před vystoupením na nedaleké diskotéce občerstvit.  V rozhovoru pro deník Blesk jej pospala takto: "Došlo k verbálnímu i fyzickému útoku, kdy mě tahali za vlasy, plivali po mně a podobně. Jejich nadávku opravdu nelze v žádném médiu interpretovat. Naštěstí jsem v pořádku a na incident se snažím co nejdříve zapomenout." Pomohlo jí zastání místního číšníka, z restaurace však musela zpěvačka uprchnout zadním vchodem. Nechutný zážitek jí značně otřásl.

Co vadí Dělnické straně? Její údajné vyjádření do médií, že za útokem stojí její příznivci. "Že se jedná o sympatizanty této strany, řekla policie," dodává v rozhovoru pro úterní deník Blesk. DSSS však bere toto obvinění osobně - a hodlá se bránit!

Vandas: Je to provokace

Předseda DSSS Tomáš Vandas vše považuje za pomluvy. Ve Vimperku sice DSSS měla v inkriminovaný den svůj mítink, Vandas ale pochybuje o spojitosti se zpěvaččinými problémy. "Celou kauzu s údajným napadením zpěvačky Gravesové chápeme jako předem připravenou cílenou provokaci vůči dělnické straně," napsal Vandas na stránkách DSSS. A nyní zvažuje, že proti zpěvačce právně zakročí.

"Důvodem je opakované tvrzení Gravesové do médií, že byla fyzicky napadena příznivci DSSS, neboť oficiální tisková zpráva Policie ČR hovoří pouze o slovním konfliktu s nějakým neznámým mužem. Toto potvrdila i sama zpěvačka policejní hlídce, která přijela na místo incidentu," dodává Vandas.

Fotogalerie
4 fotografie