Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zakažte hračky ve fastfoodech!

Longer od KFC na propagačním obrázku.
Longer od KFC na propagačním obrázku.  (Autor: Blesk – Jiří Černohorský)
Autor: ČTK, šim - 
16. června 2009
07:43

Rozdávání hraček při nákupu jídla v provozovnách rychlého občerstvení může u dětí vyvinout špatné stravovací návyky.

S tímto odůvodněním v pondělí federální žalobce brazilského státu Sao Paulo vyzval soudce, aby hračky jako doplněk dětského menu v restauračních řetězcích zakázal, informovala dnes agentura Reuters.

Tento krok přichází v době rostoucího globálního znepokojení kvůli spojení mezi některými potravinami nabízenými ve fastfoodech a nemocemi, jako je cukrovka. Americký Kongres například zvažuje požadavek, aby restaurace rychlého občerstvení u svých menu zveřejňovaly počet obsažených kalorií a pomohly tak bojovat proti obezitě.

Brazilský žalobce Marcio Schusterschitz říká, že hračky přidávané k jídlu ponoukají děti k nakupování jídel s vysokým obsahem tuku, protože "zneužívají vytvoření emočních asociací". Tento postup prý děti promění v celoživotní konzumenty fastfoodové stravy.

djaba ( 16. června 2009 11:10 )

Víte , i když doba totalitních výdobytků (nebo výdobitků ?) skončila ,kdy jsme si na svačinu koupili pět deka salámu a čtvrtku chleba.Nemůžeme se nabažit možností si vpodstatě koupit něco dobrého třeba několikrát za den ,aniž by byl ohrožen rodinný rozpočet.Tak se nedivme že jsme tlustí a ty všeshny fastvůdy a jiné milujeme.

Zobrazit celou diskusi