Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

S nasazením všech sil pátrají po kanibalovi!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jiří Rubeš, scom)
Autor: ČTK - 
12. března 2009
07:17

Státní zastupitelství povolžské Udmurtské autonomní republiky v Rusku vyhlásilo ve středu pátrání po muži středního věku podezřelém z kanibalismu.

Ve městě Iževsk bylo totiž objeveno zmrzačené tělo ženy a části jejího masa a kostí uvařené v hrnci.

Tělo 53leté ženy bylo objeveno v jednom iževském bytu částečně rozřezané, na plotně stál hrnec se zbytky uvařeného lidského masa s žebry, uvedla policie. Vyšetřovatelé zjistili, že majitel byt 13. února pronajal na dva dny neznámému muži, který je nyní hledán.

Podle popisu je muž podezřelý z kanibalismu starý asi 40 let, má černé vlasy a nosí knírek. Jeho kreslený portrét byl rozeslán současně se zatykačem.


V Rusku je kanibalismus častým jevem!

Zprávy o kanibalismu vyšinutých jednotlivců se v ruských médiích po pádu komunismu objevily vícekrát. V roce 1998 byl v Permské oblasti na Urale zatčen muž podezřelý z kanibalismu. O dva roky dříve byly v regionu zatčeny čtyři osoby, které lidské maso nejen jedly, ale i prodávaly na trhu. V roce 1997 byl k trestu smrti odsouzen 38letý muž, který zabil a snědl dva lidi. Stalo se ve městě Novočeboksarsk, asi 500 kilometrů východně od Moskvy. V roce 1995 byl v Petrohradu zadržen a odsouzen mu, který lidské maso nejen jedl, ale také si ho konzervoval. Trest smrti dostal také jeden ze dvou vězňů, kteří v nápravné kolonii v Altajském kraji na Sibiři zabili a snědli spoluvězně. Druhý pachatel dostal 15 let vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi