Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Britský kuchař kanibal vyfasoval doživotí

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
20. října 2008
15:55

VIDEO: Kuchaře kanibala, který zavraždil svého milence a snědl část jeho těla, poslal v pondělí soud v anglickém Leedsu do vězení na doživotí. Po odpykání 30 let si však může požádat o propuštění.

Při zdůvodnění rozsudku nad šestatřicetiletým Anthonym Morleym soudce James Stewart prohlásil, že případ byl jedním z nejpříšernějších, s nimiž se ve své soudní praxi setkal. "Nejenže jste svou oběť zavraždil, když jste jí podřezal hrdlo a následně ještě ubodal, ale vy jste ji ještě rozřezal, uvařil a její část snědl. Před touto kauzou jsem si kanibalismus spojoval s dobou dávnou minulou, s vyprávěním o Robinsonu Crusoe," řekl.

Morley, někdejší nositel titulu Mister Gay Spojeného království z roku 1993, vyslechl rozsudek se skloněnou hlavou. Z míst pro publikum v soudní síni se pak ozývaly výkřiky "vrahu, vrahu".

Morleyova oběť, třiatřicetiletý Damian Oldfield, si vydělával na živobytí zveřejňováním svých fotografií v časopisech pro homosexuály.

Zločin byl spáchán letos v dubnu. Podle obžaloby měli oba muži schůzku v baru. Notně popíjeli a pak zamířili do postele v Morleyho bytu. Druhý den ráno přišel Morley do obchodu v sousedství a žádal zavolat policii, protože prý zabil člověka, který se ho pokoušel znásilnit. Že vraždil ze strachu ze znásilnění, tvrdil i soudu.

Policie ovšem v jeho bytě našla nahé Oldfieldovo tělo, z něhož část chyběla. V kuchyni bylo šest kusů usmaženého lidského masa a další už částečně snědený. Morley si maso udělal s bylinkami na olivovém oleji.

"Díkybohu, že zločiny takového typu se stanou jen opravdu velmi zřídka. Nikdo z vyšetřovací týmu nikdy nic podobného neviděl," řekl policejní inspektor Scott Wood, který vedl vyšetřování případu.

Více o případu si můžete přečíst zde.