Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Provozovatele zmasakrované restaurace Družba trápí zápis v katastru: Bude ji muset možná znovu otevřít!

Autor: Jiří Nováček, Etienne Bláha, ČTK, shp - 
9. března 2015
05:01

Brutální masakr osmi lidí v restauraci Družba v Uherském Brodě má dopad i na provozovatele hospody Pavla Karlíka. Podnik po řádění střelce chce zavřít a dělat jinde. Má to ale háček, restauraci bude muset možná znovu otevřít...

Vrah Zdeněk K. přišel 24. února do Družby a 8 zákazníků zabil. Provozovatel Pavel Karlík vyvodil jasný závěr. „Už nikdy tady neotevřu,“ řekl. O svých dalších plánech začal mluvit ale až teď. Chce zůstat u řemesla.

„Musím živit rodinu,“ řekl. Neotevřít znovu Družbu nemusí být ale tak jednoduché. Budova patří developerské společnosti Reload Sigma Czech Republic a v katastru má stavba zapsaný zákaz zcizení, tzn. nesmí být převedena na jiného vlastníka.

„Jsem tam v nájmu a zkusím se s majitelem dohodnout. Zkusím se postarat i o mé zaměstnance,“ líčil Pavel Karlík. Do restaurace Družba v Uherském Brodě vešel třiašedesátiletý Zdeněk K. a zastřelil osm lidí ve věku 27 až 66 let a poté i sebe. K obětem neměl žádný bližší vztah.

Útočník navíc jednu ženu postřelil do hrudníku, nyní je mimo ohrožení života. Jeden z hostů přežil masakr schovaný na toaletách restaurace, několika lidem se podařilo utéct. Muž střílel zbraněmi, které měl legálně.

 

nojasne ( 11. března 2015 00:21 )

Provozovatel nic otvírat nemusí. To že má majitel (developeská firma) v katastru zákaz zcizení ho nemusí zajímat. Podá výpověď z nájemní smlouvy a konec.

nojasne ( 11. března 2015 00:20 )

Nic nekončí. Pozůstalí mají právo přihlásit své pohledávky na odškodnění do dědického řízení, notář si nevezme na triko, aby je o své vůli uznal a půjde to před soud. Do vydání pravomocného rozhodnutí bude nakládání s dědictvím omezeno, nemovitosti nepůjdou prodat a peníze z účtu uvolnit.

dfghjk ( 9. března 2015 13:00 )

Název a pár prvních vět - budiž, ale zbytek jsou už po tisící omílaná, notoricky známá fakta. Nebo je tu snad někdo, kdo by o tom nevěděl?

advokat2010 ( 9. března 2015 11:16 )

Kromě podílu na půlstoletí starym zchatralym vlastnoručně postaveným bejváku z komunistické éry, kde bydlí jeho schizofrenická manželka a staré Felicie, nemá lautr nic. Blesk zjevně naletěl nějakému šprýmaři.

advokat2010 ( 9. března 2015 10:45 )

jj, typický milionář jezdí ve Felicii To bude boháč !

Zobrazit celou diskusi