Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Soud znovu otevře Houskovu vraždu: Hledá se objednavatel vraha

Autor: dce, lac - 
9. března 2015
11:50

Nejvyšší soud možná otevře případ vraždy podnikatele a vlivného člena ČSSD Romana Housky. Žádá to totiž jeho partnerka Jana Vaňhová, která chce znát objednavatele. Houskův vrah Michal K. totiž podle pozůstalých vykonal nájemnou vraždu!

Houskova partnerka Jana Vaňhová (60), vicehejtmanka za ČSSD, dál usiluje o došetření celého případu. Bylo 18. listopadu, když Michal K., bývalý voják, před domem v Chomutově omráčil paralyzérem a následně zastřelil Romana Housku. Do vlivného člena ČSSD vypálil postupně čtyři rány. Obžaloba tvrdí, že vražda byla naplánovaná – obviněný si o Houskovi a jeho přítelkyni Vaňhové zjišťoval už měsíc předem informace.

Poslední šancí na vyjasnění celého případu je dovolání k Nejvyššímu soudu ČR v neprospěch odsouzeného z vraždy Michala K. (37) prostřednictvím nejvyššího státního zástupce. „Tomu jsem minulý týden poslala podnět k podání mimořádného opravného prostředku, kterým je dovolání,“ potvrdila Blesku advokátka Vaňhové Marie Benešová, která je zároveň poslankyní za ČSSD.

Pozůstalí věří, že šlo o organizovaný zločin – Michal K. je podle nich jen koncovým článkem organizované skupiny, která to zosnovala. Nemohl mít motiv – pouze vykonal špinavou práci. „Jak mám vědět, zda jsem cílem neměla být já, když si vrah o mně shromažďoval informace a objednavatel běhá po svobodě,“ sdělila navíc své podezření před časem Vaňhová.

Benešová v dopise státnímu zástupci napadla i výši trestu odsouzeného. Michal K. byl původně odsouzen na sedmnáct a půl roku vězení, trest mu však byl posléze snížen na třináct let. 

sairait ( 9. března 2015 12:12 )

nech ovara v klidu šmudlo

salto ( 9. března 2015 11:55 )

Není za tím (ostatně jako za vším) Zeman???

tubka.jentak.jen. ( 9. března 2015 11:54 )

ten Housek na tý fotce vypadá jak by vypat Hitrelovy s pr.dele

Zobrazit celou diskusi