Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Moment, kdy její život vyhasl: Sara umírá kvůli vzácné poruše 36krát ročně!

Autor: so - 
7. března 2015
07:01

Říká se, že každý jednou musí umřít! Co má ale říkat Sara Brautigam (21)? Mladá Britka kvůli vzácné poruše umírá 36krát do roka, vždy na jednu minutu. Lékařům se zatím vždy podařilo dívku oživit.

Její záchvaty vždy začínají stejně: srdce jí najednou začne bušit jako o závod, vylétne jí tlak, začne zrychleně dýchat, pak se srdce zastaví a Sara nedýchá vůbec. Jak dívka říká, v podstatě se jedná o takový menší infarkt. V tom okamžiku k jejímu lůžku přispěchá celý záchranný tým a začne ji oživovat. Britka takovým způsobem umírá až 36krát za rok.

Na rozdíl od jiných lidí, kteří v takových stavech vidí tunel a světlo, já nic takového ani podobného nezaznamenala. Zato vždy slyším vše, co si okolo mne lékaři povídají,“ říká Sara, která poprvé umřela, když jí byly čtyři roky. Lékaři jí diagnostikovali vzácnou nemoc, která se často označuje zkratkou POTS.

Sara se v roce 2012 odhodlala ke statečnému kroku a po domluvě s klinikou v Sheffieldu nechala jeden takový svůj záchvat natočit na čtyřminutové video. Už jen proto, aby se mohli s POTS seznámit budoucí lékaři na vysoké škole. Sara má štěstí v neštěstí.

Protože vždy dopředu pozná, kdy se její »smrt« blíží (je jí špatně a má závratě), stačí se včas dostavit do nemocnice a nemusí tam trávit celý život. V mezidobí může žít relativně aktivní život. Dokonce vystupuje v kabaretu. Její velký sen vstoupit do námořnictva se jí už ale nikdy nesplní…

Video Sara - youtube.com
Video se připravuje ...

Co je POTS?

Jde o syndrom posturální ortostatické tachykardie (též posturální ortostatický tachykardický syndrom). Ten se projevuje vzestupem srdeční frekvence až o 30 úderů za minutu. Část postižených má u toho i další obtíže, například trávicí. Může vzniknout sekundárně po některých virových onemocněních, po porodu nebo v dospívání. Někdy je příčina neznámá. Častěji jsou postiženy ženy než muži a léčba může být složitá. Kromě léků se doporučuje zvýšený příjem soli, speciální cvičení a častý odpočinek vsedě.

alenam ( 7. března 2015 14:26 )

Debile Jestli na 3.světovou vážně dojde, tak jedině kvůli Putinovi. A debilové jako ty mu jenom usnadňují okupaci a ovládnutí Evropy Jdi se zahrabat podplacenej kryple

Zobrazit celou diskusi