Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Další napadení řidiče: Cestující (20) zmlátil tramvajáka, hledá ho policie

Cestující dnes napadl řidiče tramvaje v Praze na Smíchově. Policie po agresorovi pátrá. (ilustrační foto)
Cestující dnes napadl řidiče tramvaje v Praze na Smíchově. Policie po agresorovi pátrá. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
16. března 2012
17:17

Mladíka (20), který se dnes v Praze na Smíchově vrhl na řidiče tramvaje a začal ho mlátit, hledá policie. Tramvaják skončil v nemocnici, agresor zmizel mezi obyvateli hlavního města. Jde již o několikátý incident v MHD za poslední dobu. Řidič tramvaje pak hrál hlavní roli i na Praze 4, kde však srazil seniora.

"Řidič napomenul cestujícího, a ten ho poté napadl. Stalo se to v tramvaji číslo deset na zastávce U Zvonu směrem do centra," sdělila k případu, který se odehrál dnes krátce před 13. hodinou, policejní mluvčí Andrea Zoulová.

A také uveřejnila přibližný popis agresora: "S největší pravděpodobností se jedná o muže tmavší pleti, hovořícího česky, ve věku cca 20ti let, vysokého 160 centimetrů. Hledaný muž měl na sobě hnědošedou mikinu s kapucí a na zádech batoh zn. NIKE."

Řidič skončil v nemocnici, pachatel je na útěku

Mladík řidiče mlátil pěstí a způsobil mu řadu pohmožděnin, kvůli kterým musel tramvaják vyhledat lékařské ošetření. Zranění však nebudou dle mluvčí pražské záchranné služby vážná.

Jde však již o několikáté napadení řidiče místních linek v poslední době. Naposledy šlo o řidiče trolejbusu v Jihlavě, který při útoku dokonce upadl na chvíli do bezvědomí.

Na Praze 4 tramvaj srazila seniora

Jiný případ prošetřuje pražská policie v souvislosti s nehodou na Praze 4. U zastávky Dvorce došlo ke střetu tramvaje a důchodce (89), zranění seniora jsou však podstatně vážnější.

"Utrpěl při střetu vážná vícečetná poranění. Po zajištění vitálních funkcí ho záchranáři v umělém spánku předali do následné péče zdravotníků ARO Fakultní nemocnice v Motole," uvedli pražští zdravotníci na svém webu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání