Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vyrazil na pomoc při bouračce, opilý řidič ho málem ukopal

Pro dobrotu, na žebrotu: Ochotný řidič zastavil u této bouračky, opilec, který skončil s vozem v příkopě, ho však nečekaně napadl
Pro dobrotu, na žebrotu: Ochotný řidič zastavil u této bouračky, opilec, který skončil s vozem v příkopě, ho však nečekaně napadl  (Autor: Policie ČR)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
16. března 2012
07:16

Pro dobrotu, na žebrotu. Místo poděkování se ohleduplnému řidiči (51), který se vydal na pomoc kolegovi v nesnázích, dostalo nečekaného poděkování. Zastavil u bouračky, od opilého řidiče (30) však dostal několik ran pěstí, po ošetření v nemocnici neschopenku na 17 dní a jeho auto utrpělo škodu 1500 Kč...

V příkopě nedaleko Vyššího Brodu skončil ve večerních hodinách se svým autem opilý řidič (30). Když jel kolem jeho kolega (51), zastavil se s dotazem, zda nepotřebuje pomoci. Když spatřil zdemolované auto, usoudil, že ano. To ale ještě nevěděl, že dělá chybu, která se mu nemile vymstí...

Opilec ho nečekaně napadl

Ochotný muž vylezl z auta, vytáhl z kufru svítilnu a šel ohledat místo nehody. Opilec ho však nečekaně napadl. Přitáhl si ho za bundu a směroval na něj několik ran pěstí.

Poškozený upadl nedaleko vozidla, sprška ran a kopanců neustávala. Poté však muže pod vlivem alkoholu zaujalo přistavené cizí auto, které začal demolovat. Rozbil světlomet a dveře do kufru.

Napadený muž se mezitím dokázal postavit na nohy a pokusil se opilci ujet. Skončilo to přivřenou nohou mezi dveřmi a dalšími kopanci do auta. Z místa nehody se však podařilo ochotnému řidiči nakonec přece jen dostat do bezpečí.

Neschopenka na 17 dní a rozbité auto

Namířil si to rovnou do českokrumlovské nemocnice, kde po ošetření vyfasoval sedmnácti denní neschopenku. Když se k tomu přičtou škody na autě, jde o skutečně vydařenou pomoc...

"Agresor však nezůstane bez trestu. Kapličtí policisté mu sdělili podezření z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví a ze svého jednání se tak bude brzy zpovídat před soudem," sdělila k otřesnému případu krajská policejní mluvčí Michaela Pavlíčková.

gogo ( 16. března 2012 18:23 )

Bohužel... I já mám podobnou zkušenost... Za dobrotu na žebrotu je velice pravdivé přísloví...

jahodove_ticho ( 16. března 2012 12:04 )

měl při tý nehodě zhebnout, ožrala debiIní

rezacek ( 16. března 2012 09:32 )

Přesně tak !!! Skončil jsem kdysi v příkopu. Nic se nestalo, akorát jsem nemohl vyjet. Auta projížděla kolem a řidiči z toho měli p..l. Naštěstí asi za půl hodiny jel kolem autobus s nějakými gymnazisty na výlet a ti to pojali jako příjemné rozptýlení, takže dvacet kluků auto doslova vyneslo na silnici. Odměnil jsem se jim flaškou vizoura, kterou jsem jim dal, aby to pan profesor neviděl. Poučení (již jsem několikrát učinil)? Pokud vidím bouračku, zpomalím a mobilem zavolám policajty. Tím pokládám svou povinnost za splněnou a každý mi může políbit ... (víte co).

siroky11 ( 16. března 2012 09:30 )

Hlavně že Pospíšil stále kecá a kecá, jaká opatření udělá, ale udělá ho.no! Jen se hádají o koryta a funkce ! Nevím, jaká je tr. činnost v okolních státech, ale myslím si, že jasně vedeme, protože se sem ta svoloč stahuje z celého světa. Pak to takto dopadá a pokud takovéhoto dobytka náhodou zavřou, tak stejně dostane směšný trest a po polovině ho pustí. Hold Modrý Kocourkov!

sakra ( 16. března 2012 08:54 )

My Češi jsme neuvěřitelná svoloč, jejíž chování se v "demokracii" neuvěřitelně změnilo k horšímu. Mlácení hasičů, záchranářů, revizorů, cestujících, dokonce policajtů a to převážně nevinných jen tak pro zábavu -to se v kulturních zemích téměř nevidí. Pokud ano, tak následují tvrdé tresty. No tady jsme prostě v ČR!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání