Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Romové v Chánově pobodali policistu a pak ho vyhodili z okna

V tomto domě v mostecké čtvrti Chánov byl v noci zraněn policista. Podle dostupných informací ho měl jeden z romských mladíků vyhodit z druhého patra
V tomto domě v mostecké čtvrti Chánov byl v noci zraněn policista. Podle dostupných informací ho měl jeden z romských mladíků vyhodit z druhého patra  (Autor: Foto Blesk – Jana Ulrichová)
Autor: INT, Monika Plachá, Jana Ulrichová - 
20. března 2012
00:01

AKTUALIZOVÁNO:Patnáctiletý Rom z mosteckého Chánova  a jeho další komplic jsou podezřelí z brutálního napadení policistů. Nejdříve ho bodli do ruky, pořezali na prsou a poté ho vyhodili z druhého patra domu. Stalo se tak, když se policista snažil sehnat informace o pohřešované osobě.

Policista se v panelovém domě snažil se získat informace o pohřešovaných osobách. Podle výpovědi matky zadrženého se policista v jejich bytě ptal na dvě dívky a ukazoval rodině fotku muže, kterého znali, ale nevěděli, kde se nachází.

Podle vyšetřovatelů pak dva Romové brutálně napadli a nakonec ho vyhodili z okna druhého patra na chánovském sídlišti. S těžkým zraněním byl  pak policista převezen do nemocnice.

Policisté zatím prověřují dvě možné verze. Podle té první vyhodil policistu mladík z okna úmyslně, podle další verze mohl policista vypadnout z okna sám poté, co do něj mladík strčil. Dům je totiž téměř vybydlený a na mnoha místech chybí zábradlí a okenice.

"Policisté zadrželi dva muže, kteří jsou podezřelí z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Zraněný policista si pomoc přivolal sám. Kolegové ho našli u domu s řeznými poraněními," řekla Blesk.cz policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Proč šel sám?

Je velmi zarážející, že do takové oblasti, která je proslulá velmi vysokou kriminalitou a problémovými občany, šel policista sám. "Je to řadový policista z obvodního oddělení. Měl zjišťovat informace o osobách, které jsou v pátrání. Na místo musel jít sám, protože policistů je kvůli úsporám málo," popsal zoufalou situaci na policejním oddělení jeho kolega, který si nepřál být jmenován.

Je nevinný, tvrdí matka

Matka zadrženého však tvrdí, že je její syn nevinný. Podle něj policista z bytu odešel poté, co nezískal potřebné informace o hledané osobě. Co se policistovi stalo potom, žena neví, tvrdí však, že zadržený mladík byl celou dobu s ní v bytě a nemohl tak policistu napadnout.

Budova byla uzavřena a na místě zasahovaly policejní hlídky, které nikoho nepouštěly ven, ani dovnitř domu. Policie nasadila psovody, aby útočníka vypátrali, což se podařilo nedlouho po činu.

Video  Policisté vyšetřují na místě činu  - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Má jen lehká zranění

"Zraněný policista zatím nechce s médii hovořit, protože ještě nemluvil ani se svými kolegy. Ti ho přijdou vyslechnout odpoledne," řekl Blesk.cz mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra. Policista je podle jeho vyjádření lehce zraněn, má pohmožděniny po celém těle a na několika místech povrchové řezné rány. Leží na standardním oddělení chirurgie mostecké nemocnice.