Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman: Zaorálka nejmenuju. Je to zrádce!

Kamarádi do deště: Lubomír Zaorálek při šéfovi ČSSD stále stojí při sobě. Post šéfa zahraničního resortu ale Zaorálkovi nejspíš neprojde.
Kamarádi do deště: Lubomír Zaorálek při šéfovi ČSSD stále stojí při sobě. Post šéfa zahraničního resortu ale Zaorálkovi nejspíš neprojde.  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: lvi - 
4. prosince 2013
08:06

Jakoby toho neměl se sestavováním vlády budoucí premiér Bohuslav Sobotka dost, prezident Miloš Zeman mu zřejmě odmítne jmenovat Lubomíra Zaorálka ministrem zahraničí. Údajně to potvrdil zdroj blízký Zemanovi deníku Právo.

Podle něj, je Zaorálek na pomyslném "seznamu zrádců" z roku 2003, kdy hned z celým křídlem sociálních demokratů nepodpořil Zemanovu kandidaturu na prezidenta. Tehdy podobný krok udělal i Sobotka, jenže ten je nyní se Sobotkou zadobře.

Zdroj míní, že Zeman teno krok chápe v širších souvislostech, protože prezident spoluvytváří zahraniční politiku a je pro něj nepředstavitelné, aby spolupracoval právě se Zaorálkem. "V životě ho nejmenuje", doslova uvedl.

Sobotka Zemana zřejmě obelstí

Přestože Bohuslav Sobotka tento týden médiím sdělil, že není "loutkou" a že mu Zeman nemůže ministry jen tak odmítnout, Zaorálek jako šéf zahraničního resortu mu zřejmě neprojde.

I proto zřejmě lídr sociálních demokratů připravuje pro Zaorálka trafiku v podobě úřední pozice státního tajemníka pro evropské záležitosti na Úřadu vlády.

Sobotka nicméně doufá, že k případnému odmítnutí jakéhokoli ministra bude mít Zeman závažné důvody, respektive že nebudou pouze v politické argumentační rovině.

honza51 ( 4. prosince 2013 16:03 )

To "andreslawicky" - to jsem nevěděl, že "PROTOTIP" jako ty je kromě PRAVOPISU, odborník taky na ÚSTAVU.

honza51 ( 4. prosince 2013 16:00 )

To "andreslawicky" - oprava - dokonalé - abys tomu rozuměl

andreslawicky ( 4. prosince 2013 15:54 )

Ty kříženče mužika a opice na tohle stačí znát Ústavu a má každý soudný člověk jasno že popelníček může už jen zdržovat a strašit-)bez svých lokajů SPOZ je v p.r.d.eli a jak jsem psal do jara potom poede jako Blesk-)

honza51 ( 4. prosince 2013 15:52 )

S tebou to za chvilku sekne, neměl bys to přehánět, protože "PROTOTIPY " NEBÝVAJÍ jěště dokolé!

honza51 ( 4. prosince 2013 15:49 )

Čtěte všichni, "prototip" tady zase valí ta svá moudra! Běž se učit pravopis!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa