Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exekuce v zadlužené firmě: zabavovali tam počítače i kancelářský nábytek!

Autor: Ondřej Požár - 
8. srpna 2012
08:15

Miliony korun dluží státní kase brněnská firma Dominanta Group. Státu však došla trpělivost a v podniku v Sochorově ulici v Brně-Žabovřeskách, jenž zaměstnancům už půl roku nedal mzdy,  zabavili soudní úředníci v těchto dnech část majetku.

Projektantská akciová společnost, která vytváří třeba projekty na úpravny zemního plynu, má podle obchodního rejstříku základní kapitál přes 42 milionů korun.

Její závazky vůči státu a jiným subjektům však činí údajně asi 48 milionů! Při exekuci to přiznal jeden z jednatelů firmy.

„Jen správě sociálního zabezpečení dluží několik milionů korun. Proto jsme jim přišli zabavit část věcí,“ upřesnil pro Blesk.cz soudní vykonavatel Roman Štrof z brněnského městského soudu.

Ten nařídil, aby pracovníci stěhovací firmy pod dohledem policie a Justiční stráže odvezli ve dvou dodávkách několik počítačů, notebook a část nábytku s nálepkou „Exekučně zabaveno“.

Vykonavatel byl neoblomný i přesto, že ho šéfové firmy přesvědčovali, že každým dnem dostanou peníze za projekt v zahraničí v řádu milionů dolarů.

„Pokud do pátku zaplatí v hotovosti na soudu splátku dluhu, tak si zabavené věci zase můžou odvézt zpět do firmy,“ vysvětlil Štrof.

endynka47 ( 23. srpna 2012 15:36 )

No a z toho šrotu ještě si něco ukradnou jak poliši tak ti ostatní a je to a je tak dobře stát sere na lidi,tak se lidi vyserou na stát a těch pár krámu at si strčí do špic

Zobrazit celou diskusi