Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Princ Lobkowicz se žení: Exekuce na krku mu v oslavách nebrání

Autor: jad, oj - 
16. června 2012
14:40

Princ Jiří Lobkowicz (55) a operní pěvkyně Zdenka Belas (34) jsou manželé! Po tajných zásnubách se v pátek vzali na jeho zámku. Obřad proběhl pouze v úzkém rodinném kruhu. V sobotu si ale oslavu užívají se vší parádou. A radost si nenechají kazit ani tím, že majetek Lobkowicze je v exekuci.

Novomanželé se v sobotu zúčastnili mše v kapli na zámku Hořín. První svatebčané přijížděli už v jedenáct hodin. Asi stovku lidí na místo sváželi luxusní limuzíny, taxíky i autobusy. Nevěsta dorazila krátce před čtvrt na jednu.

Odtud po jedné odjeli novomanželé v kočáře taženém koňmi na mělnický zámek. Svatebčany přivezly dva turistické vláčky.

„Hosty teď čeká oběd a pak velká večeře. Kromě kuchařů ze zámecké restaurace se o ně stará najatá cateringová firma,“ prozradil zaměstnanec zámku. „Pozvaných hostů je asi 190. Zítra by měly být oslavy zakončené galavečerem, ale na zámku není tolik lůžek,“ dodal. Hosté se tak budou muset rozjet do okolních hotelů, nebo odjet domů.

Video  Jiří Lobkowicz si odvedl svou princeznu na zámek  - Blesk - Jan Doležal
Video se připravuje ...

Vrcholem svatební party je sedmipatrový dort, který připravil zámecký mistr cukrář. K pití se podává šampaňské z limitované edice Chateau Mělník. Bílo-zlaté etikety na lahvích jsou vyrobené podle návrhu nevěsty a nesou jména novomanželů.

Výzdoba je v jemném romantickém stylu. Z květin převládají pivoňky, konvalinky, lilie a růže.

ivoadler ( 2. srpna 2012 11:28 )

Já tu šlechtu tak obdivuju! Škoda že jí nemáme víc: Schwarzenbergy, Kolowraty, Lobkovitze ..., jen houšť a větší kapky. Málem jsem si štěstím cíknul, když jsem četl, jakou měl prince honosnou svatbu.

ignor ( 18. června 2012 18:56 )

Ano utratil za plyn,elektřinu,stravu,jízdné do zaměstnání - jen základní lidské potřeby.Škoda slov kdo nezažil nepochopí !!!

silvervoice ( 18. června 2012 18:32 )

Jak mohl tento úzkoprsý, předpojatý patolízač NATO zakládat novou politickou stranu?

palko1961 ( 17. června 2012 16:24 )

Skonci oslavy a potom prijde exekutor Vrana a princ s princeznou budou pod mostem. Ale potom se karta obrati, KSCM vyhraje volby a pod mostem nebo v base skonci exekutor Vrana.

ignor ( 17. června 2012 08:46 )

Pompézní svatba pro okolí,jen výplaty k 15.6.2012 pro nás zaměstnance zase nebyly !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa