Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nádor léčili jako bolest zad, žena (†32) zemřela!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jitka Pecharová, evakk - 
1. prosince 2011
08:37

Nádor v těle pacientky Dagmar Š. (†32), matky dvou dětí, léčili doktoři rok a půl analgetiky! Poté, co pacientka zemřela, klidně říkají: „Postupovali jsme správně!“ Léčbu včera hájil přednosta neurologické kliniky hradecké nemocnice Radomír T. u soudu. Manžel zesnulé Jiří Š. požaduje dvoumilionové odškodné pro pozůstalé syny. Maminka jim zemřela přesně před třemi lety!

Vdovec je přesvědčen, že špitál nevyužil včas dostupné metody vyšetření k odhalení nádoru. Jeho ženě Dagmar Š. tím snížil šance vyhrát nad rakovinou a jejich děti přišly příliš brzy o maminku.

Ta si asi před pěti lety začala stěžovat na kruté bolesti zad, které jí vystřelovaly až do prstů a hrudníku. Během více než roku a půl přišla přinejmenším 33krát do hradecké nemocnice. Lékaři ji údajně vždy jen zrentgenovali a poslali na ultrazvuk. Protože nic nezjistili, ordinovali jen analgetika na utišení bolesti.

Až po 19 měsících přednosta neurologie Radomír T. nechal pacientku vyšetřit magnetickou rezonancí. Ta odhalila, že u její páteře narostl kostní nádor, tzv. Ewingův sarkom, velký jako vejce. Dagmar Š. o rok později zemřela.

Lékař tvrdil, že nebyl důvod rezonanci udělat dříve. „Pacientka si stěžovala na lokální bolest. Příznaky signalizující tlak na nervový systém jsme neobjevili,“ uvedl.

Po dotazech právníka žalující strany, který předložil lékařské zprávy z nemocnice, ale připustil, že si žena stěžovala i na bolesti vystřelující do jiných částí těla. Některé dokumenty s popsanými problémy prý viděl u soudu poprvé.

„Pan primář bagatelizoval potíže ženy a lhal, jak když tiskne,“ reagoval právník. „Chápu, že ne každá diagnóza se jeví hned zjevně, ale 19 měsíců je moc,“ uzavřel.

Soud chce povolat znalce. Zpracování odpovědí může trvat i měsíce, takže není jasné, kdy bude v řešení sporu pokračovat.

Co je Ewingův sarkom

Dagmar Š. (†32) podlehla kostnímu nádoru zvanému Ewingův sarkom. Ten se kromě dlouhých kostí objevuje v plochých kostech, jako je lopatka, žebra, klíční kost. Je to extrémně vzácný tumor, který metastázuje do jiných kostí i do měkkých orgánů. Projevuje se bolestí, zduřením, omezením pohybu. Na rentgenu je většina tumorů jasně viditelná. Lépe diagnózu určuje magnetická rezonance.

bersimalinecka ( 1. prosince 2011 12:51 )

Stalo se že jsem měla potíže já-sotva jsem stála na nohách třesavka a zvracení a to tak intenzivní ,že jsem na pohotovosti byla na lavičce asi třicet metrů od ordinace u WC.Manžel stál frontu za mě Shruba po hodině když už jsem měla mžitky před očima a hlasy jsem slyšela jen z dálky se přiřítila sestra že u toho WC mě paní doktorka vyšetřovat tedy nebude ,kdo někdy zažil nekontrovatelné obracení žaludku pochopí proč jsem tam byla.Dál to rozvádět nebudu.Dál onemocněl můj vořech,žádné drahé plemeno.Byly nutné operace docházení na veterinu na kontroly apod skoro půl roku.Záviděla jsem psovi jeho lékaře pana Michálka.Sama po doktorech moc nechodím ale takový přístup k pacientovi jako takovému jsem nezažila.Proto pánovi držím palce a doufám že se mu podaří ty údržbáře oškubat jako slepici,pěkně dohola.Už jenom v zájmu toho dítěte které po ní zůstalo.Matku mu nic nenahradí!!!!!

kostra5 ( 1. prosince 2011 10:07 )

V žádném případě bych nechtěla házet všechny lékaře do jednoho pytle, ale bohužel těch horších zkušeností mám víc. Jeden pan doktor, mimochodem neurolog, mě po vyšetření,kdy jsem měla výhřez plotýnky ve velice vážném stavu a téměř ochrnutou levou nohu, poslal domů a řekl, že mám trauma z dětství (směšné) a mám si jít odpočinout,kdyby mě manžel nedonesl do nemocnice v náruči, nevím jak by to dopadlo, když to viděl primář, naplánoval operaci hned na druhý den, za což mu nikdy nepřestanu být vděčná. Taky se mi jednou stalo, že při horečkách přes 40 mi paní doktorka na pohotovosti řekla, jaktože jsem sama nepoznala, že to asi není jen obyčejné nachlazení, bohužel nejsem lékař, tak jsem to holt nepoznala. Je to jako všude jinde, jsou lékaři, kterým budu vděčná celý život a také lékaři, s kterými bych se nejraději už nikdy nesetkala, viz pan primář chirurgie v Ostravě, ten když mi můj manžel umíral na rakovinu a bylo to velice rychlé, po operaci sdělil, co bych asi tak jako chtěla, ale jen jsem chtěla informace, nebudu zacházet do detailů, ale jeho přístup naprosto katastrofální. Jinak přeju všem hezký den a málo setkání s blbci

sakra ( 1. prosince 2011 10:02 )

Takové "štěstí" má zřejmě tisíce čtenářů.

babetku ( 1. prosince 2011 09:50 )

Je to hrůza. Mému manželovi pan "doktor" léčil půl roku zlomený obratel masážema a tělocvikem. Díky této léčbě mu vyhřezla plotýnka a musel na operaci.

miglandc ( 1. prosince 2011 09:39 )

V dnešní době se fakt lékařům nedá věřit.Mě můj lékař poslal se 40tkama do práce které se mi nedali snížit ani po týdnu!Pak mě vozili po nemocnicích a taky málem otevřeli.No jako ve velice špatném snu.To že si každý může vybrat lékaře je lež.Jsme jim pak vydáni na pospas

Zobrazit celou diskusi