Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Noční kontrola podniků: 30 opilých dětí

Ilustrační foto - Při kontrole policie objevila 30 opilých dětí
Ilustrační foto - Při kontrole policie objevila 30 opilých dětí  (Autor: Robert Fabian, Dana Kolářová)
Autor: bali, ČTK - 
26. června 2011
14:54

Tři desítky opilých dětí přistihli policisté v noci na sobotu, při náhodné kontrole v Uherské Hradišti. V mnoha případech měly vyšší hladinu alkoholu než 1,5 promile. Poilicisté kontrolovali hlavně diskotéky.

"Přistihli celkem 30 opilých dětí, nejmladší z nich byl patnáctiletý kluk, který měl 1,59 promile. Nejvyšší hodnotu alkoholu naměřili sedmnáctiletému klukovi. Činila 1,79 promile," uvedl mluvčí.

Policisté v drtivé většině případů zjistili i viníka, který jim alkohol prodal nebo podal. Policie udělila i několik blokových pokut těm, kteří jim alkohol podali.

Podle policistů je počet dětí pod vlivem alkoholu poměrně velký. "Celkem 30 dětí za pět hodin kontroly je relativně dost, i hodnoty jsou vysoké. Svědčí to i o tom, že začíná léto a prázdniny," doplnil mluvčí.

paja296 ( 26. června 2011 19:26 )

jestli jenom pily nealko pivo tak to je síla

siroky11 ( 26. června 2011 18:19 )

no jo, to je fakt. Taky jsme se dokázali "zcákat", ale neexistovalo, abychom druhý den nešli do práce.

siroky11 ( 26. června 2011 15:17 )

ale vážený pane. tady asi zákony nic nezmůžou a mohou být sebetvrdší. Nevím kolik je Vám let. Já to už mám do důchodu "cobydup" a když jsem byl v těchto letech, tak jsme také chlastali, hospoda byla naše, měli svůj stůl, kde nikdo jiný nesměl sedět, hostínský nás obsluhoval na koleč.bruslích a bylo veselo. Na své krásné mládí už jenom vzpomínám. Co mají ti mladí dnes? Zkorumpovanou a vykradenou republiku, blbé politiky, chrápající ministry, kteří neumí "kváknout" česky, líné úředníky, ap. Jakou mají mít dnes jinou zábavu, než hospodu, nebo počítač? A když v hospodě, tak s limonádou? To asi ne.

Zobrazit celou diskusi