Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na raftu na rozbouřené řece: Dívka zaplatila životem!

Autor: ama, ČTK, rvs - 
9. srpna 2010
10:04

Smrt jako daň za nesmyslný hazard! Šestnáctiletá dívka z Chebu se na Karlovarsku utopila v řece Ohři, když se s ní a čtyřmi dalšími mladými lidmi na rozbouřené řece převrátil raft. Záchranáři a hasiči po ní pátrali více než šest hodin. V podvečer našli její mrtvé tělo.

Raft s pěti mladými lidmi se v neděli po třinácté hodině převrátil na řece Ohři v Radošově poblíž Karlových Varů. Čtyři lidé se dostali na břeh, 16letá dívka z Chebu utonula. Potápěči hasičů ji nalezli večer sedm kilometrů po proudu.

Šílený hazard na rozbouřené řece

Na raftu byli mladí lidé z Chebska ve věku do 30 let. Kromě toho, že se vydali na rozbouřenou řeku během povodní, byli i silně posilněni alkoholem. Jeden z nich dokonce později nadýchal 1,9 promile. Nikdo navíc neměl záchrannou vestu.

Dva rafty s celkem devíti osobami tam sjížděly velmi nebezpečný jez, kde je nyní vinou dešťů hodně vody a velmi silný proud, navíc je tam zákaz splavování. První raft se čtyřmi osobami jez projel, druhý se převrhl. U jezu je 2,5 metrová hloubka a nyní navíc i velice silný proud.

Radošovský jez je zhruba 15 kilometrů od Karlových Varů. Podle vodáckého serveru Poohří.cz je velice nebezpečný a má na svědomí už několik lidských životů. "Pozor za vyšších stavů. Pod jezem se tvoří dlouhý vývar, ze kterého je velice obtížné uniknout. Nepodceňujte jez ani za nižších stavů vody!" uvádí server. Všechny půjčovny raftů i lodí podle Kasala upozorňují vodáky, že radošovský a tuhnický jez je velmi nebezpečný.

jabetynka ( 9. srpna 2010 15:09 )

Sorry, ale jen blázen si nevezme vestu.. To mluví samo za sebe..Takto hazardovat se životem.. No, kdo chce kam, pomozme mu tam..

matyldamatylda ( 9. srpna 2010 11:50 )

Včera tam zase nebylo ani slovo o Ohři

redtwin ( 9. srpna 2010 11:27 )

já tam vidim Ohři. o Otavě ani slovo

nyctereutes ( 9. srpna 2010 11:04 )

V 16 letech už mohla odhadnout, že to asi nebude bezpečné...

farah ( 9. srpna 2010 09:58 )

za takováhle jednání bych dávala pokuty jak *** - a rozdělila je všem zasahujícím hasičům, zachranářům apod. a na nákud další potřebné techniky a sanitek k záchraně lidí!!!

Zobrazit celou diskusi