Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letáky na zdech varují před islámem!

Na plakát s citací z koránu a z Všeobecné deklarace lidských práv narazíte i u Kamenného mostu v Písku. Kdo a proč je vylepil, zjištuje policie.
Na plakát s citací z koránu a z Všeobecné deklarace lidských práv narazíte i u Kamenného mostu v Písku. Kdo a proč je vylepil, zjištuje policie.  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: hra - 
8. března 2010
21:03

Chtějí strašit, nebo varovat? Na dopravních značkách, sloupech veřejného osvětlení i na zdech domů v Písku se objevily žlutočerné letáky. Srovnávají netolerantně znějící úryvek z koránu s textem Všeobecné deklarace lidských práv.

Žlutočerné letáky upoutají chodce na první pohled. Stejné nápisy zaznamenali obyvatelé i v Českých Budějovicích a v dalších okresech. Kdo a proč je vylepil, zjišťuje policie.

„Odborníci zkoumají, jestli text, který je na první pohled nezávadný, nepodněcuje k trestnému činu. Zjišťujeme, zda někdo nešíří závadné brožury, publikace či letáky,“ řekla písecká policejní mluvčí Kamila Ingrišová.

Protože se stejné letáky objevily na různých místech jižních Čech, převzali případ krajští kriminalisté. „Zatím nevíme, kdo to lepí ani co tím sleduje,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Detail plakátu, kterými je zaplavený Písek. Objevil se i v dalších místech kraje. Detail plakátu, kterými je zaplavený Písek. Objevil se i v dalších místech kraje. | Vlaďka Hradská

janteto ( 9. března 2010 14:16 )

Jehličnane, ty to vždy musíš, akorát pos.rat!

zirafa ( 9. března 2010 13:17 )

za pár let se budeme divit, tak jak se už dnes diví v Británii, Německu, a nevědí si s ručníkářema rady....

zirafa ( 9. března 2010 13:15 )

Zjišťujeme, zda někdo nešíří závadné brožury, publikace či letáky,“ řekla písecká policejní mluvčí.... stejné praktiky jak za totáče! Místo aby pátrali po vrazích, násilnících, tunelářích a dalším xindlu, tak zjišťují "závadnost" letáků!!! se mi chce blejt!

sakra ( 9. března 2010 10:05 )

Souhlas.

karlos ( 9. března 2010 06:35 )

Varovat je třeba.Je to plíživé a velmi nebezpečné.

Zobrazit celou diskusi