Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obří kroupy pustošily Košice: Zničená auta, domy a horentní účet pro pojišťovny

Autor: ČTK, tva - 
28. června 2019
17:35

Bouřka se silným krupobitím, která se ve čtvrtek odpoledne přehnala přes Košice, způsobila škody na více než tisíci automobilů a na několika desítkách domů. Informoval o tom v pátek zpravodajský portál tvnoviny.sk s odvoláním na informace poskytnuté pojišťovnou Allianz.

Druhé největší město na Slovensku bombardovaly kroupy až o velikosti golfových míčků. Rozbíjely skla aut a výrazně poškodily kapoty. Počet škod nahlášených pojišťovně Allianz v Košicích a okolí už překročil tisícovku, ale hlášení dalších škod pokračuje, uvedl portál.

Vedle vozidel krupobití poničilo řadu eternitových střech, stříšky nad vchody domů, střešní okna, fasády domů, zastřešení teras a sluneční kolektory. Prozatím pojišťovna registruje na čtyři desítky takovýchto pojistných událostí.

Silné krupobití v Košicích poškodilo přes 1000 aut a desítky domů Silné krupobití v Košicích poškodilo přes 1000 aut a desítky domů | Daniel Gasparik, Facebook Meteo Východ

Většina škod na nemovitostech se pohybuje kolem 2000 až 3000 eur (50 900 až 76 300 korun), napsal server tvnoviny.sk. Allianz eviduje ale i poškození střechy ve výši přibližně 5000 eur (zhruba 130 000 korun).

Zobrazit celou diskusi