Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Silné zemětřesení zasáhlo Kostariku. Výpadky proudu, zboží padající z regálů

Autor: ČTK, simao - 
18. srpna 2018
08:18

Na jihu Kostariky udeřilo zemětřesení o síle šesti stupňů Richterovy škály. Informovala o tom americká geologická služba USGS. Podle úřadů zatím nejsou žádné zprávy o vážných zraněních či větších škodách, na některých místech nicméně došlo k výpadkům elektřiny, napsala agentura AP.

Zemětřesení udeřilo v hloubce zhruba 19 kilometrů v blízkosti hranic s Panamou. Jeho epicentrum se nacházelo zhruba 19 kilometrů severně od kostarického města Golfito.

Zemětřesení o síle šesti stupňů Richterovy škály je považováno za silné a schopné způsobit vážné škody, upozornila agentura Reuters.

Zboží padalo z regálů, lidé utrpěli záchvaty paniky

Podle agentury AP hlásí zatím nemocnice jen několik osob, které utrpěly záchvaty paniky. Během zemětřesení došlo k problémům např. v supermarketech, kde začalo zboží padat z regálů.

„Zkontrolovali jsme prakticky celou zemi, v tuto chvíli nejsou žádné zprávy o významných škodách,“ uvedl Alexander Solis, prezident národní záchranné komise. Zmínil však některé výraznější elektrické výpadky.

Podle novinářky Ellery Quesada z kanálu 9 bylo však zemětřesení silně cítit v Palmar Norte, ze kterého se po sociálních sítích šíří rozbité lahve v obchodech a další věci popadané z regálů.

Zobrazit celou diskusi