Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Chtěli mě uplatit za mlčení.“ Exporadkyně Trumpa přišla s novou nahrávkou

Autor: ČTK - 
17. srpna 2018
07:19

Bývalá mediální poradkyně Bílého domu Omarosa Manigaultová Newmanová, která je nyní ve sporu s prezidentem Donaldem Trumpem, zveřejnila další tajně pořízenou nahrávku. Ta podle ní dokazuje, že se ji Trump po vyhození z Bílého domu pokoušel prostřednictvím své snachy uplatit, aby mlčela.

Na nahrávce, odvysílané v televizi MSNBC, je slyšet hlas Lary Trumpové, jejímž manželem je prezidentův syn Eric, nabízející Manigauoltové Newmanové pár dnů po vyhození z Bílého domu práci za 15 000 dolarů měsíčně (asi 340 000 Kč) v kampani za Trumpovo znovuzvolení v roce 2020.

„Zní to tak trochu, že máte nějaké věci v rukávu, odkud byste je mohla vytáhnout. Je zřejmé, že pokud přijdete na palubu kampaně, nemůžeme to tak mít,“ naznačuje podle nahrávky Trumpová, než ji Manigaultová Newmanová přeruší povzdychem: „Ach, bože, ne.“ „Vše a všichni musí být pozitivní, že?“ ujišťuje se Trumpová.

V reakci na zveřejnění nahrávky s nabídkou štědře honorované práce prezidentova snacha prohlásila, že nevěděla o tom, že Omarosa Manigaultová Newmanová byla z Bílého domu propuštěna kvůli hrubému porušení etických pravidel. Proto si přála, aby zůstala součástí týmu a nabídla jí funkci v kampani. „Věřila jsem Omarose jako přítelkyni a kolegyni. Jsem naprosto otřesena a osobně hluboce zarmoucena její zradou,“ zdůraznila.

Kniha o práci pro Trumpa

Manigaultové tento týden vyšla kniha o jejím působení v Trumpově administrativě. Trumpa popisuje nejen jako rasistu a nepřítele žen, ale také jako hlupáka.

Mezitím poskytla médiím i jiné tajně pořízené nahrávky. Na záznamu z dob předvolební kampaně údajně jedna z mluvčích Trumpova týmu uvažuje o postupu v případě, že by se na veřejnost dostala nahrávka, na níž Trump říká slovo „negr“. Podle Manigaultové k tomu došlo při natáčení Trumpova pořadu The Apprentice, důkazy o tom však nejsou.

Trump věnoval konfliktu s bývalou spolupracovnicí řadu příspěvků na Twitteru, v nichž Manigaultovou nazval „praštěnou“, „vyšinutou“, „pochybnou existencí“ a „šmejdem“. Naposledy přidal odkaz na sestřih Manigaultových dřívějších pozitivních vyjádření o Trumpovi - i s poděkováním za laskavá slova.

Manigaultová patřila k nejznámějším podporovatelům Trumpa z řad Afroameričanů. V Bílém domu dostala místo s ročním platem 179 700 dolarů (asi čtyři miliony Kč).

Video  Vítr odhalil první pleš USA: Trumpa zradila přehazovačka i fixační lak na vlasy  - Blesk.cz, Reuters
Video se připravuje ...

Taurus70 ( 17. srpna 2018 10:57 )

 Ta pani vubec neni mstiva a hlavne jak muze mit vsechno nahrane.To spis vypada jako nasazeny spicl a provokater.O barve se vubec bavit nebudu ,je to stejne jako svedci od Romale😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi