Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Svědci popsali hrůzu v Paříži. Podívejte se na řádění útočníka i jeho úprk

Video se připravuje ...
Autor: vei, ČTK - 
13. května 2018
10:30

Paříž už se zase vzpamatovává z brutálního útoku v centru města. Muž (†21), pravděpodobně Čečenec, tu s nožem v ruce křičel Alahu akbar a bodal kolem sebe, jednoho člověka zabil, další čtyři zranil. Případ převzala protiteroristická jednotka. Vy se můžete podívat na video, které natočila jedna ze svědkyň na svůj mobilní telefon. Další lidé popsali, že se chtěl útočník dostat i do několika restaurací.

Bezvládné tělo na zemi, kolem skupinka lidí a prchající muž. Náhodná svědkyně natočila běsnění útočníka, který v Paříži pobodal pět lidí a kterého nakonec policie zastřelila.

„Stáli jsme ve frontě, skoro už jsme měli stůl, když jsme zaslechli křik a nějaký velký pohyb lidí. Křičeli: Pod stůl, schovejte se pod stůl,“ popisuje okamžiku hrůzy Anne, která si chtěla užít poklidný večer.

Video  Útočník v Paříži pobodal pět lidí, jednoho zabil a utíkal. Policisté ho zastřelili.  - twitter
Video se připravuje ...

„Řekli mně, že jedna žena je pobodaná. Šli jsme se podívat, v jakém je stavu. Lidé jí pomáhali. Měli papírové obvazy, ona byla při vědomí a něco říkala,“ popisuje okamžiky těsně po útoku Milan Charollois. Další ze svědků, který bude mít hrůzný zážitek před očima do konce života.

„Pak jsem slyšel nějaké výstřely. Šel jsem tím směrem a objevil se policista v neprůstřelné vestě. Řekl mi, že to byli oni, kdo střílel,“ vylíčil dál Milan Charollois. Byl tak zřejmě těsně u toho, když policisté mladého útočníka zneškodnili. Nejdříve ale na ně zkoušel útočit, muži zákona ho zpacifikovali a nakonec i zastřelili.

„Byl jsem tam a viděl jsem to. Útočník si zkoušel sundat kabát. Poté skočil na policistu, který musel dvakrát uskočit. Jeho kolega se mezi tím pokoušel zasáhnout taserem. Ale minul, a tak ho zastřelili,“ popsal poslední chvíle života běsnícího útočníka Jonathan, další ze svědků.

Útočník u sebe neměl žádné doklady. Policisté ho prý identifikovali díky otiskům prstů. Pokud jde o Čečencovu státní příslušnost, informace médií se rozcházejí. Stanice BFM TV o něm informovala jako o ruském občanovi, podle zdroje AP měl ale francouzské doklady. Vyloučeno proto není, že byl držitelem ruského i francouzského pasu.

mrkevmrkev ( 13. května 2018 17:59 )

Proč pořád panika a šok? Proč jsou z toho pořád pryč? Vždyť už by se mohli na to připravit, zvyknout, umět se bránit, vhodně zasáhnout, udělat opatření! Proč se nesemknou, nestoupnou jeden vedle druhého a proti jednomu člověku s nožem nevykročí všichni jednotně, nejlépe chytit se v podpaží, jako to převáděli politici na jedné široké třídě? Vždyť to je tak snadné. To my naopak s tím nemáme a nechceme mít zkušenosti. Vždyť nám uteče /skoro/ celá horda čítající 7 osob a nikdo z policejního sboru nebyl schopen ji vypátrat.

blah.. ( 13. května 2018 17:23 )

nepodareny vtip je kvalita toho videa. ako stare to zariadenie musi byt ze nepodporuje fullhd? 10 rokov?

Xeen ( 13. května 2018 16:17 )

A byl už integrovaný nebo to ještě neziskovky nestihly?

iFender ( 13. května 2018 16:06 )

Jeste bych se chtel zeptat Macrona, bude se zase Eiffelovka zhasinat nebo to uz nema cenu?Kdo to ma porad za-vypinat? Staci ty svicky si myslim a dost. Hezke multi-kulti obohacovani zapadoevropane vy jste byli vzdycky lepsi lidi.

iFender ( 13. května 2018 15:59 )

Mas recht!Gesindel je Gesindel a луза, чатра a nebo СВОЛОТЦЧЬ je zkratka Swolotsch!

Zobrazit celou diskusi