Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Islámský stát udeřil v Kábulu: Sebevrah zabil nejméně 31 lidí

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, ivm - 
22. dubna 2018
13:05

Nejméně 31 lidí zabil sebevražedný útočník, který se v neděli odpálil před budovou pro registraci voličů v afghánské metropoli Kábulu. Dalších 54 lidí utrpělo zranění, informoval mluvčí afghánského ministerstva zdravotnictví. Podle agentury Reuters se k útoku přihlásil Islámský stát.

V Afghánistánu se mají v říjnu konat několikrát odložené volby poslanců parlamentů a představitelů provinčních rad. Úřady proto 14. dubna zahájily registraci voličů.

„K explozi došlo u vchodu do budovy,“ uvedl podle agentury AFP šéf místní policie. Podle mluvčího afghánského ministerstva vnitra poškodila exploze okolní auta a rozbila okna blízkých objektů.

Kábul má za sebou v poslední době několik rozsáhlých atentátů. K odpovědnosti se hlásí střídavě radikálové z hnutí Tálibán nebo z Islámského státu.

O příslušnosti dnešního útočníka k Islámskému státu informovala propagandistická agentura Amak, kterou islamisté podle expertů využívají jako oficiální mediální prostředek. Pro své tvrzení neposkytla žádný důkaz, upozorňuje tisková agentura Reuters.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

santikxauz ( 22. dubna 2018 13:53 )

To není možné,však to tam hlídá NATO.

Zobrazit celou diskusi